Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,98 Ft
Euró
392,20 Ft
Font
458,13 Ft
Bitcoin
63,370 $

Kijevbe látogat a „szabad generáció”, a Momentum

A Momentum szerint morálisan elfogadhatatlan, hogy Orbán Viktor még nem utazott el Kijevbe Volodimir Zelenszkijhez, na, de majd akkor ők! 

Fotó: Gelencsér Ferenc, a Momentum frakcióvezetõje felszólal az ellenzéki frakciók kezdeményezésére napirendre tûzött Gyermekeink jövõjérõl, a közoktatás minõségérõl és feltételrendszerérõl címû politikai vitában az Országgyûlés plenáris ülésén 2022. november 2-án. MTI/Koszticsák Szilárd
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

„Irány Kijev” – írta Gelencsér Ferenc, a Momentum pártelnöke a közösségi oldalára, aki aztán ki ki is fejtette, hogy mindez mit jelent: Kijevbe látogatnak, hogy biztosítsák Ukrajnát arról, hogy ők mindenben támogatni fogják őket. 

Gelencsér arra is emlékeztetett, hogy ő mit gondol: „Február 24-én kezdődött meg a szomszédos Ukrajna elleni orosz invázió. Hat nappal később, március 2-án kérdezték meg tőlem egy televízió stúdiójában, hogy mit gondolok a háborúról. Azt feleltem: Putyin fog veszíteni”.  Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

„Az elmúlt egy évben az Európai Unió minden egyes tagállamából ment parlamenti delegáció Ukrajnába, kivéve egyet. Magyarország egyedüli államként még nem tette meg ezt a gesztust, ezt a kiállást a szomszédja mellett. Ez morálisan elfogadhatatlan és az az igazság, hogy az ország, a magyar nemzet érdekeivel szemben áll ez az ellenséges tétlenség” – írta. 

Majd hozzátette az ellenzék előszeretettel hangoztatott mondatait, hogy az orosz vezetés biztos valamivel kényszeríti a magyar kormányt erre az álláspontra, de neki fogalma nincs azonban, hogy ez mi lehet. 

„Minket azonban, a szabad generáció tagjait, senki sem zsarolhat és irányíthat külföldről. Ezért megtesszük, ami erkölcsileg helyes, és ami nemzetünk határon inneni és túli közösségének érdekében áll az Európai Unió és a NATO tagjaként: a mai nap Bedő Dávid és Tompos Márton képviselőtársaimmal elindulunk Kijevbe, mi leszünk az első magyar parlamenti delegáció Ukrajnában”.