Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,215 $

Orosz üzemeltető veszi át a zaporozsjei atomerőművet egy tisztviselő szerint

Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes azt állította, hogy az erőmű legfontosabb munkatársai megkötötték a szerződést az orosz céggel, a hatóságok pedig most vizsgálják egy biztonsági övezet létrehozását az erőmű körül.

...svg content...Fotó: MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Orosz tisztviselők bejelentették, hogy a zaporozsjei atomerőmű mostantól az orosz üzemeltető, a Roszatom fennhatósága alá kerül – közölte az Institute For The Study Of War (ISW).

Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes azt állította, hogy az erőmű legfontosabb munkatársai megkötötték a szerződést az orosz céggel, a hatóságok pedig most vizsgálják egy biztonsági övezet létrehozását az erőmű körül – írja a Sky News Soron kívül Szia, Orbán Viktor! Ki a kedvenc mesehősöd?

Az ukrán Energoatom atomenergetikai vállalat munkatársai továbbra is működtetik az erőművet, annak ellenére, hogy az orosz erők ellenőrzése alatt áll, az ISW pedig úgy tudja, hogy 6700 ukrán alkalmazott közül 100-an új szerződést írtak alá a Roszatommal. 

Bár az erőmű orosz kézen van nagyjából a háború eleje óta, az ukránok mégis azt állítják, hogy a telephelyet az oroszok lőtték, majd az oroszok ezután felhúztak egy „ismeretlen építményt” a védelmére.  

Az ENSZ felügyelői nem találtak nagy működtetési hibát, amikor a helyszínen jártak, de egy védőzóna kialakítását javasolták annak érdekében, hogy egyik reaktort se érhesse érülés a támadások miatt. 

Hét újszülött vesztette életét egy gyermekkórházban történt tűzesetben Indiában

Rövid időn belül újabb halálos tűzeset történt Indiában, melynek következtében hét újszülött életét vesztette.