Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,55 Ft
Euró
391,49 Ft
Font
458,12 Ft
Bitcoin
59,403 $

A Fülöp-szigetek Oroszország helyett az Egyesült Államoktól vesz helikoptereket

Oroszország ezzel egy 215 millió dolláros üzlettől esett el, Manila az előleg egy részét is visszafizettetné Moszkvával.

Fotó: Twenty20/rykov
Európa

Bense Róbert

Szerkesztő

Az ország elnöke, Ferdinand Marcos bejelentette, hogy a Fülöp-szigetek visszamondja az oroszokkal kötött helikopterbeszerzési szerződését, tartanak attól ugyanis, hogy emiatt szankcionálni fogják nemzetüket.

A 16 helikopterért összesen 215 millió dollárnyi összeget fizettek volna Oroszországnak, ebből 32 millió dollár előleget már meg is kapott az orosz fél, azonban legalább egy részét szeretnék visszakapni ennek a pénznek. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Mi-17 helyett Chinook

„Biztosítottunk egy alternatív beszerzési lehetőséget a nehézhelikopterekre az Egyesült Államokból” – mondta Marcos egy üzleti fórumon, aki azt is hozzátette, hogy az előleget már kifizették az oroszoknak, ennek visszafizetéséről azonban már tárgyalnak.

Marcos még nem pontosította, hogy mely amerikai helikoptereket választották az orosz Mi-17-esek helyett, csak annyit közölt, hogy azokat Lengyelországban fogják gyártani – számolt be róla az Al Jazeera.

A Fülöp-szigetek washingtoni nagykövete, Jose Romualdez azonban még augusztusban újságíróknak azt mondta, hogy az Mi-17-esek helyettesítésére leginkább Chinookokat keresnek.