Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,971 $

Később valóban szükség lehet a kazánok begyújtására az iskolákban és óvodákban

A felmérésben több kérdés is felmerül a barnakőszén tüzelésű fűtési rendszer kapcsán, az intézmények vezetőségeinek pedig október 24-ig kell választ adnia.

Fotó: Elszámolt Erzsébet-utalványokból készült brikettet pakol a kazánba Ternyák Sándor fűtő a tiszaigari általános iskolában 2013. október 16-án. Az intézmény 29 tonna brikettet kapott. MTI/Mészáros János
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hírek szerint a Belügyminisztérium felmérést készít arról, hogy mely iskolákban, óvodákban van működő barnakőszén tüzelésű fűtési rendszer, mindez pedig abból a levélből derült ki, amelyet a Köznevelésért Felelős Államtitkárság küldött ki az intézmények fenntartóinak.

Ebben az iskolák és óvodák „alternatív fűtési lehetőségeiről” érdeklődtek, mondván, a minisztérium az energiaválságra való tekintettel készíti a felmérést, majd néhány kérdést is feltettek erre vonatkozóan. Soron kívül Gyújtogatás áldozatai lettek a Fidesz választási plakátjai

Többek között arra voltak kíváncsiak, hogy hány barnakőszénnel üzemelő kazán van az adott intézményben, milyen fűtési rendszert alkalmaznak, illetve mennyi a becsült barnakőszén-igényük a teljes fűtési idényre.

Majd az iskolák és óvodák tárolókapacitásáról és a kéményellenőrzés státuszáról is érdeklődtek, illetve arról, hány fűtő dolgozó, illetve mennyi tüzelőanyag áll rendelkezésükre, s legkésőbb október 24-ig várják a választ ezekre a kérdésekre.

A Telex beszámolója szerint ez már nem az első eset, hogy a Belügyminisztérium felmérést végez ennek kapcsán, ugyanis a nyár folyamán a tankerületeket kérdezték meg arról, hogy az iskolák át tudnak-e állni fatüzelésre, ha a szükség úgy hozza.

Kikapott a Barcelona, amivel már most bajnok a Real Madrid

A Barcelona hiába vezetett két alkalommal is a Girona ellen, végül kikaptak, így a Real Madrid már most bajnoknak mondhatja magát.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.