Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,12 Ft
Euró
395,24 Ft
Font
467,71 Ft
Bitcoin
66,670 $

Zelenszkij hivatala: Kijevet kamikaze drónok támadják 

Az ukrán elnöki hivatal közölte, hogy robbanások voltak a fővárosban, állításuk szerint kamikaze drónokkal támadják Kijevet. 

...svg content...Fotó: Orosz rakétatámadásban megrongálódott mûemlék lakóépület Kijevben 2022. október 11-én. Oroszország a Kercsi-szoroson átívelõ orosz híd megrongálására válaszul rakétacsapásokat mért az ukrán fõvárosra és több ukrán nagyvárosra az elmúlt két napban. MTI/AP/Efrem Lukackij
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Andrij Jermak, Zelenszkij hivatalának vezetője azt írta a Telegramon, hogy robbanások voltak Kijevben, kamikaze drónok csapást mértek az ukrán fővárosra. 

Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere azt közölte, hogy robbanás történt a Sevcsenkivszkij kerületben, amely a történelmi óváros és a kormányhivatalok területét foglalja magában. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

A polgármester a Twitteren azt írta, hogy továbbra is légi riasztás van érvényben, amely arra figyelmezteti az embereket, hogy maradjanak óvóhelyeken.

Klicsko később hozzátette, hogy az egyik lakóházban tűz ütött ki, a helyszínre mentők és tűzoltók érkeztek. Az áldozatokról szóló információk tisztázása folyamatban van. 

Jermak még hozzátette, hogy nem várhatnak tovább, nincs idő a lassú cselekvésre, még több fegyverre van szükségük, hogy elháríthassák az ilyen támadásokat és megsemmisíthessék az ellenséget. 

Ursula von der Leyen maradhat az Európai Bizottság elnöke

Az Európai Tanács tagjai informális munkavacsorán vitatják meg, kiket jelöljenek az Európai Unió vezető pozícióiba.

Mbappé esetleges orrtörése miatt aggódnak a franciák

A támadó egy szerencsétlen mozdulat során sérült meg és kényszerült idő előtt befejezni a mérkőzést.

Újabb népszerű édesítőszerről derült ki, hogy komoly veszélyt jelenthet az egészségre

Egy friss tanulmány szerint 1000-szeresére emelheti a vér glükózszintjét a xilit, de vérrögképződést is előidézhet, ami stroke-ot vagy szívrohamot okozhat.