Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,54 Ft
Euró
387,08 Ft
Font
451,81 Ft
Bitcoin
66,035 $

A szállodák egynegyede is bezárhat télre, ám a mozik sincsenek jobb helyzetben

Az elszálló energiaárak miatt többen is változtatásra kényszerültek, így a DK árnyékkormánya szerint 6 hónapos rezsitámogatásra lenne szükség.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének tiszteletbeli elnöke, Flesch Tamás elmondta, hogy a becsléseik szerint a szállodák egynegyede be fog zárni télen, amelynek következtében számos vendéglátós maradhat munka nélkül.

Majd hozzátette, erre vonatkozóan a vidéki szállodák vannak a legnagyobb veszélyben, főleg azok, amelyek nagy wellness részleggel vagy elavult energiarendszerrel rendelkeznek, hiszen az áremelkedés őket hatványozottan érinti.

Ez azonban nemcsak a szállodákra igaz, ugyanis a Toldi mozi november közepétől, kísérleti jelleggel nem fog filmet vetíteni hétfőn és kedden, az elszálló energiaárak egyik következményeként.

A Puskin és Corvin mozik is hasonlóan döntöttek, ugyanakkor az ország legnagyobb mozihálózata, a Cinema City bízik a jegyáremelésben. A cég marketing igazgatója, Buda Andrea szerint van is igény erre, mivel az otthoni filmnézést nem lehet összehasonlítani a mozizással.

A kis-és közepes vállalkozásoknak, valamint a szegényebb háztartásoknak is segítségre van szükségük

Eközben a DK árnyékkormánya a kis- és közepes vállalkozásokát segítené, mondván, 3 hónap helyett 6 hónapon át kellene rezsitámogatást nyújtani számukra, ami 75-80 milliárd helyett 400 milliárd forintot jelentene.

A Párbeszéd pedig azonnali, 200 ezer forintos rezsiutalványt követel a szegényebb háztartások számára, ahol az egy főre jutó jövedelem nem éri el az átlagbért, ennek érdekében országjáró petíciót is indítanak – derül ki az ATV Híradó beszámolójából.

Mindezt a párt társelnöke, Szabó Tímea erősítette meg, kiemelve, hogy a Párbeszéd azt szeretné, ha a rezsiutalvány állami finanszírozásban, 4 hónapon keresztül havi 50.000 forintos keretösszeggel jutna el a bajbajutott háztartásokhoz.