Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,253 $

További Hírek

Az Eurostat 2020-as adatai alapján a fűtés és a vízmelegítés a két legtöbb energiát fogyasztó terület a háztartásokban, ám más dolgokra is érdemes odafigyelni.

Az elszálló energiaárak miatt Nyíregyháza is nehéz döntésre kényszerült: egy kollégiumból már kiköltöztették a diákokat, de határozatlan ideig nem üzemel az uszoda, a jégpálya, a könyvtár és a színház sem.

Az energiafelhasználás csökkentésére irányuló törekvésekhez csatlakoznak ezzel a döntéssel, amely a felnőtt, az ifjúsági és a gyermekelőadásokra is kiterjed.

A helyi önkormányzati és céges összefogásnak köszönhetően sikerült ezt véghez vinni, ami egyúttal azt is jelenti, hogy aki kikapcsolódni vágyik a fürdőben, kicsit mélyebben kell a zsebébe nyúlnia.

Ugyanakkor a válaszadók egy része az egészséges táplálkozásról sem mondana le, míg másoknak az élelmiszerpazarlás miatt fáj a feje.

Az áremelésekkel a fizetőképes kereslet jelentős csökkenését is kockáztatják, azonban nem nagyon van más választásuk, ha talpon akarnak maradni.

A szakértő szerint 3 ezer olyan praxis van az országban, amely saját pénzből gazdálkodik, és piaci áron kapja az energiát.

Az elszálló energiaárak miatt többen is változtatásra kényszerültek, így a DK árnyékkormánya szerint 6 hónapos rezsitámogatásra lenne szükség.

Magyarország miniszterelnöke szerint az árak szinte már megfizethetetlenek a szankciós politika miatt.

A városüzemeltetés vezetője szerint a jelenlegi helyzetben szükségessé vált ez a döntés.