Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,52 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,62 Ft
Bitcoin
59,341 $

Szörnyű bálnatámadást élt túl egy ausztrál nő

A nyugat-ausztráliai Ningaloo Reef partjainál búvárkodó 29 éves nő igazán szerencsésnek érezheti magát, ugyanis megúszott egy igencsak rettenetes találkozást a hatalmas vízi emlősökkel.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A nyugat-ausztráliai Ningaloo Reef partjainál búvárkodó 29 éves nő igazán szerencsésnek érezheti magát, ugyanis megúszott egy igencsak rettenetes találkozást a hatalmas vízi emlősökkel.

A sportoló hölgy barátaival éppen a közelben lévő korallzátonyoknál töltötte jól megérdemelt hétvégi szabadidejét, amikor mélyebb vizekre merészkedve két hosszúszárnyú bálna közé keveredett. Soron kívül Némi csapadékra van kilátás pénteken, de akár 27 fok is lehet napközben

Az óriási élőlények maguk közé szorították a nőt, aki életveszélyes sérüléseket szenvedett – bordatörésen kívül egészen komoly belső vérzést állapítottak meg nála az orvosok. Az eset után a Perthi Kórházba szállították az áldozatot, ahol jelenleg stabil az állapota, így valószínűleg túléli a kellemetlen incidenst.

A 7News értesülései szerint más búvárokat ugyanebből a bálnatámadásból kifolyólag szintén horzsolásokkal és vágott sebekkel kezeltek a helyi klinikán.

Nyugat-Ausztráliában él a világ legnagyobb hosszúszárnyú bálna populációja több mint 45 ezer egyeddel. A Kimberley régió forró vizei gigantikus bölcsőként szolgálnak, ugyanis minden télen északról ebbe a térségbe vándorolnak le a tengeri emlősök, hogy megszüljék kicsinyeiket.

Az északi migráció májustól augusztusig szokott tartani, ezért nem meglepő, hogy éppen ezen időszak vége felé történt ez a baleset Perth városának partjainál, habár az ilyesféle találkozások eléggé ritkaságnak számítanak, még úgy is, hogy a bálnavándorlás megszokott jelenség.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/4-rejtelyes-hang-amit-a-mai-napig-nem-tudtak-megmagyarazni/

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.