18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,74 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
452,07 Ft
Bitcoin
66,824 $

Folytatódik a brit „halál angyalának” pere, aki 8 csecsemőt ölt meg egy kórházban

Egy ügyész szerint amikor a gyermekek állapota rosszabbra fordult, a nő mindig szolgálatban volt, amit az éjszakai és nappali műszakjairól szóló dokumentumok is bizonyítanak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

2020 novemberében nyolc csecsemő megölése, valamint további 10 csecsemő meggyilkolásának kísérlete miatt emeltek vádat egy brit ápolónő ellen, aki levegővel injekciózta és inzulinnal etette a kisbabákat a Countness of Chester kórházban.

A 32 éves Lucy Letby ártatlannak vallotta magát, azonban Nick Johnson ügyész arra emlékeztette az esküdteket, hogy 2015 és 2016 folyamán jelentősen megnőtt a halálesetek száma az újszülöttosztályon, épp akkor, amikor a nővér dolgozott. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Kiemelte, hogy azoknak a kisbabáknak romlott meg hirtelen az állapota, akiknek korábban semmilyen egészségügyi problémája nem volt, illetve olyanokról is szót ejtett, akik a betegségükből felgyógyulva, minden látható ok nélkül rosszabbul lettek.

Furcsa elszíneződés és hirtelen vércukorszint-csökkenés jelezte a bajt

A vizsgálatok során egy szakértő megállapította, hogy némely csecsemőnél furcsa elszíneződést fedeztek fel a baba bőrén, az eredmények pedig arra utalnak, hogy Letby levegőt fecskendezhetett a véráramba, mert pontosan tudta, hogy ez súlyos kárt okozhat.

Egy másik, 2017-es eset felülvizsgálatánál arra jutottak, hogy két gyermeket inzulinnal mérgeztek meg, akik szerencsésen túlélték az incidenst, ugyanis az orvosok időben észrevették, hogy veszélyes vércukorszint-csökkenés következett be náluk szinte pillanatok alatt.

Johnson arra is felhívta a figyelmet, hogy amikor a 18 gyermek állapota rosszabbra fordult, a nővér minden alkalommal szolgálatban volt, amit az éjszakai és nappali műszakjairól szóló dokumentumok is bizonyítanak – közölte a Washington Post.

A per hétfőn folytatódott, a bíróságon pedig az áldozatok hozzátartozói is megjelentek, emellett a kórház vezérigazgatója támogatásáról biztosította az érintetteket, remélve, hogy az igazságszolgáltatás mielőbb felgöngyölíti az ügyet, amely várhatóan több hónapon át eltart majd.