Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,40 Ft
Euró
396,80 Ft
Font
475,56 Ft
Bitcoin
64,455 $

Zelenszkijt lenyűgözi az oroszok gyávasága: „ha kebabok akarnak lenni, hát jöjjenek”

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke elmondta, lenyűgözi, hogy mennyire félnek az emberek Oroszországban kifejezni a véleményüket és harcolni a jogaikért.

...svg content...Volodimir Zelenszkij ukrán államfõ videókapcsolaton keresztül felszólal az ENSZ Közgyûlésének 77. ülésszakán a világszervezet New York-i székházában 2022. szeptember 21-én. MTI/EPA/Peter Foley
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Zelenszkij a BBC-nek adott interjújában beszélt arról, hogy teljes mértékben lenyűgözi, mennyire félnek az orosz emberek mindentől, mennyire félnek attól, hogy a gondolataikat kifejezzék, még a közösségi médiában is:

„Ez a logika felfoghatatlan a számomra, még úgy is, hogy ismerek embereket arra. Teljes más emberek vagyunk. Mi történt velük ebben a két évtizedben? Mi történt velük, hogy félnek az utcára vonulni, mert megverik őket és rács mögé zárják őket” Soron kívül Az utolsó pillanatokban bukott pontokat a Real Madrid, hiányzott Mbappé

Zelenszkij kiemelte, hogy az oroszok akkora rettegésben élnek, hogy még készen állnak részt venni az erőszakos mozgósításban is, hogy aztán itt hadifogolyként letegyék a fegyvert. Az ukrán elnök úgy véli: az oroszoknak fel kell állnia és harcolnia kell a jogaikért.

„Ezeket a kölyköket most úgy mozgósítják, hogy nincs gépfegyverük vagy páncéljuk. Úgy dobják be őket ide, mint a húst. Ha kebabok akarnak lenni, hát jöjjenek. Ha viszont emberek és hisznek abban, hogy ez az ő életük, harcolniuk kell”

Vlagyimir Putyin még szeptember 21-én jelentette a részleges mozgósítást, amelynek hatására több városban is tüntetések törtek ki, valamint tömegével rohamozták meg a határokat az oroszok, egyes becslések szerint akár 700 ezren is elhagyhatták az országot.

A brit hírszerzés beszámolója szerint Oroszország ráadásul szervezeti kihívásokkal is szembesül, köztük a behívott kiskatonák kiképzését illetően. Általános vélekedés az, hogy ezeket az embereket gyakorlatilag kiképzés nélkül fogják a frontvonalra bedobni.