Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,295 $

Lavrov: az orosz nukleáris elrettentés politikája a védekezést szolgálja

Elmondása alapján a nyugati országok vezetői mindent elferdítenek, emellett úgy próbálják bemutatni a dolgokat, mintha Oroszország atomháborúra készülne.

...svg content...Fotó: Az Állami Duma által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az orosz parlamenti alsóház, az Állami Duma 2022. október 3-i ülésén beszél Moszkvában. Ezen a napon az alsóház ratifikálta az orosz ellenőrzés alá került négy ukrajnai régió Oroszországhoz csatlakozásáról szóló szerződéseket. MTI/EPA/Az Állami Duma sajtószolgálata
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Szergej Lavrov orosz külügyminiszter nemrégiben kijelentette, miszerint az orosz nukleáris elrettentés politikája pusztán védekező jellegű, hiszen Moszkva továbbra is elkötelezett a budapesti memorandum mellett, amely az atomháború megengedhetetlenségéről szól.

Az Arguments and Facts című lapnak adott interjújában hangsúlyozta, hogy a legmagasabb szinten jóváhagyott dokumentum értelmében meg kell akadályozni minden fegyveres konfliktust a nukleáris arzenállal rendelkező országok között. Soron kívül Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

Majd hozzátette, Oroszország nem fogadja el a Nyugat fenyegetéseit, amelyek az atomfegyverek állítólagos bevetését hangoztatják, ezzel pedig Liz Truss brit miniszterelnök szavaira utalt, aki korábban azt mondta, „ha kell, ő megnyomja majd a piros gombot”.

„Szeretném hangsúlyozni, hogy Oroszország továbbra is elkötelezett az öt, atomfegyverrel rendelkező állam vezetőinek január 3-án kelt nyilatkozata mellett, amelyben megerősítették az atomfegyverek megengedhetetlenségének posztulátumát” – mondta.

A nukleáris fegyverek alkalmazása egyértelműen rendkívüli esetekre korlátozódik

A külügyminiszter véleménye szerint a nyugati országok vezetői mindent elferdítenek, emellett úgy próbálják bemutatni a dolgokat, mintha Oroszország atomháborúra készülne és nukleáris fegyvereket használna Ukrajnában, holott ez nem igaz.

„Vlagyimir Putyin elnök, valamint számos orosz tisztviselő korábban már többször is elmondta, hogy a nukleáris elrettentési politikánk pusztán védekező jellegű. Az ilyen típusú fegyverek alkalmazása egyértelműen rendkívüli esetekre korlátozódik” – magyarázta.

Majd azzal zárta le a témát, hogy hozzátette, az orosz katonai doktrína és a nukleáris elrettentés terén folytatott állami politika alapelvei felvázolják azokat a forgatókönyveket, amelyek alapján Oroszország elméletileg bevethet atomfegyvereket – írta a RIA Novosti.

Ez a dokumentumok szerint akkor lenne lehetséges, ha Oroszország vagy szövetségesei ellen tömegpusztító fegyverekkel vagy hagyományos katonai eszközökkel elkövetett agresszióra kerülne sor, amely az állam fennmaradását sodorná veszélybe.

Távoli fekete lyuk környékén bizonyították Einstein évszázados gravitációs elméletét

Alapjaiban forradalmasíthatja a fekete lyukak tanulmányozását a felfedezés.

Ezek a legnépszerűbb hazai úti célok a pünkösdi hosszú hétvégén

A nyári szünet előtt még egy hosszú hétvége kedvez az utazókedvűeknek: a pünkösdi hosszú hétvége közel annyira népszerű, mint a húsvét volt.