Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,40 Ft
Euró
396,80 Ft
Font
475,56 Ft
Bitcoin
64,455 $

Zelenszkij: ha Oroszország elpusztítja Ukrajnát, kitör a harmadik világháború

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke úgy látja, amennyiben Oroszország sikerrel jár Ukrajna elpusztításában, az meg fogja alapozni a harmadik világháború kitörését és megindítja az ahhoz vezető folyamatot.

...svg content...Az ukrán elnöki hivatal sajtóosztályának felvétele Volodimir Zelenszkij ukrán elnökrõl az Ukrán Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács ülésén Kijevben 2022. 2022. szeptember 30-án, amikor Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírta az orosz ellenõrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét. Zelenszkij bejelentette, hogy Ukrajna kérelmet nyújt be, hogy gyorsított eljárásban csatlakozhasson a NATO-hoz. MTI/AP/Ukrán elnöki hivatal sajtóosztálya
Európa
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Zelenszkij a BBC-nek adott interjújában beszélt arról, hogy csakis győzelemmel érhet véget a háború a számukra, mert egyszerűen nem engedhetik meg maguknak, hogy veszítsenek, mert az a létüket sodorná veszélybe:

„Értem, hogy nehéz lesz, senki nem tudja megjósolni, mi fog történni holnap vagy holnapután, de hiszek a győzelemben. Ez vagy Ukrajna győzelme vagy az egész világ veresége lesz. Ha lehetővé tesszük Ukrajna és az ukrán nép elpusztítását, az a nagy világ tragédiájának kezdete lesz” Soron kívül Az utolsó pillanatokban bukott pontokat a Real Madrid, hiányzott Mbappé

„Szerintem az be fogja indítani a harmadik világháborút, mert pontosan tudjuk hogy a világ autokráciái úgy gondolhatják, hogy ilyen lépések engedélyezettek. Úgy vélem, ez egy nagyon ijesztő jel lenne a világ számára”

Nem érdekel” – felelte Zelenszkij arra a kérdésre vonatkozóan, hogy amennyiben Ukrajna győzelmet arat, Vlagyimir Putyin túléli-e ezt politikailag. Ebből a válaszból is érezhető, hogy Zelenszkijnek teljesen elege van az orosz elnökből és nem is igazán akar vele tárgyalni.

Zelenszkij megerősítette, egyetért Joe Biden amerikai elnök azon kijelentésével, hogy amennyiben Oroszország atomfegyvert fog használni, akkor az „Armageddonnal” ér fel a világ számára, az egész bolygó jövőjét veszélybe fogja sodorni.

„Miért is kellene azon gondolkodnunk, hogy ez megtörténik-e vagy sem, amikor Oroszország megtette az első lépéseket efelé. Elvették az atomerőművünket, Európa legnagyobb atomerőművét, amit orosz tulajdonná akarnak alakítani”

Mint Zelenszkij hozzátette, egyelőre fogalma sincs arról, hogy az oroszok elhelyeztek-e robbanószereket az atomerőműnél. Utalt arra: érezhető, hogy itt már nem is Ukrajna elfoglalása, hanem inkább az elpusztítása a cél.