Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,923 $

Ukrajnára szakosodott parancsnokságot állíthatnak fel Németországban

Az amerikai védelmi minisztérium meg akarja erősíteni elkötelezettségét az ukránok megsegítése mellett, ezért a közelebbi koordináció érdekében Európában állíthatnak fel parancsnoki központot.

Ukrán katonák a Zaporizzsjában elkövetett orosz légi támadás helyszínén 2022. szeptember 30-án. A civil jármûoszlopot ért támadásban legkevesebb 23 ember életét vesztette. MTI/EPA/Atef Szafadi
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A New York Times beszámolója alapján a Deutsche Welle arról ír, hogy a Pentagon a németországi Wiesbaden városában rakhat össze egy központot, amely kifejezetten arra szakosodik, hogy az ukránokat segítse az oroszok inváziójával szemben.

Mint ahogyan a német tévécsatorna online felületének újságírója, Timothy Jones is megjegyzi, ez a lépés arra enged következtetni, hogy Washington elsősorban arra számít, hogy az oroszok agressziója hosszabb ideig fog tartani. Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

A NYT tudomása szerint Christopher G. Cavoli lehet a misszió parancsnoka, akinek az lesz a feladata, hogy az úgynevezett Ukrajna Védelmi Kontakt Csoport (UDCG) döntéseit koordinálja. Az UDCG egy 40 országot tartalmazó szervezett, amely katonai segítséget nyújt Ukrajnának.

A wiesbadeni parancsnokság feladata elsősorban az lesz, hogy az ukránok kiképzését felügyelje, instrukciókat adjon a képzést illetően, valamint a technikai támogatóközpontokat koordinálja, például azokat, amelyek az USA és szövetségesei által nyújtott fegyvereket javítják.

A projektet olyan támogató projekteken fogják alapozni, mint amit az Irakban és Afganisztánban támogatott oldalnak biztosítottak – habár ez még kérdéses, mivel mindkét ország esetében nem lett kívánt következménye ennek.

A New York Times ugyanakkor megjegyezte, hogy ezt a tervet még nem lehet biztosnak tekinteni, mivel egyelőre csak magánkörökben beszéltek erről: részben, mert még nincs meg minden részlet, részben pedig nem akarják Putyin fals narratíváját táplálni, hogy ez egy NATO és Oroszország közötti háború.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.