Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Szörnyen drága lett az ősz slágerzöldsége, ám itt olcsóbban is be lehet szerezni

A termesztők 30 éve nem láttak akkora szárazságot, mint amekkora idén sújtotta az országot, ennek ellenére megtettek mindent, hogy valahogy meg tudják oldani az öntözést.

Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

A sütőtök egyre népszerűbb őszi csemegének számít a magyarok körében, azonban az idei rendkívüli aszály, a csapadékhiány, a drasztikus energiaár-emelkedés és az elszálló infláció közvetlenül befolyásolta a hazai zöldségtermelők eredményeit.

A termesztők 30 éve nem láttak akkora szárazságot, mint amekkora idén sújtotta az országot, ennek ellenére megtettek mindent, hogy valahogy meg tudják oldani az öntözést, s akiknek ez sikerült, ott továbbra is kiváló minőségű termésre lehet számítani, bár jóval kisebb mennyiségben. Soron kívül Olajat talált a Mol Tura közelében

Azonban a csapadékhiány okozta költségnövekedés miatt a termelők kénytelenek lesznek árat emelni, amelyről Filepné Pivoda Piroska annyit mondott, már nyereségre se nagyon számíthatnak, leginkább csak a kivárásra játszanak – írta a Hello Vidék.

A hírek szerint a nagydobosi sütőtök kilós ára (konyhakészen, darabolva) 100 forinttal fog emelkedni, így 600 forintba kerül majd idén, ám a földalapú és zöldségtermesztéshez járó támogatással, valamint a tök megemelt árával együtt is csak abban bíznak, hogy talán kijönnek nullára.

Az I. osztályú kanadai sütőtök kilóját az áruházak online katalógusai alapján 300 forint körüli összegért árulják a szupermarketek (amely a tavalyi adatokhoz képest 100 forinttal magasabb), de ez cégenként eltérő lehet. Háznál azonban, termelőtől beszerezve 200 ft/kg áron is találhatunk, neten pedig 300-350 ft/kg-ért.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.