Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,99 Ft
Euró
385,99 Ft
Font
449,97 Ft
Bitcoin
66,372 $

Medvegyev ismét a harmadik világháborúval fenyegetőzik

Dmitrij Medvegyev, az Orosz Nemzetbiztonsági Tanács elnökhelyettese ismételten grandiózus kijelentést tett az Ukrajna elleni inváziót illetően.

...svg content...Dmitrij Medvegyev, az orosz nemzetbiztonsági tanács elnökhelyettese felszólal nemzetbiztonsági tanács ülésén a moszkvai Kremlben 2022. február 21-én. A két önhatalmúlag kikiáltott kelet-ukrajnai szakadár terület - a "Luhanszki Népköztársaság" és a "Donyecki Népköztársaság" - vezetõje korábban függetlenségük elismerésére és katonai együttmûködésre kérte az orosz elnököt. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Alekszej Nyikolszkij
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint ismeretes, Vlagyimir Putyin aláírta a megszállt területeken megrendezett kamunépszavazásokat szentesítő rendeletet, amelynek eredményeképp Donyeck, Luhanszk, Herszon és Zaporizzsja megyéket Oroszországhoz csatolták.

Ezt természetesen a nemzetközi közösség egyáltalán nem ismeri el, még Oroszország szövetségesei sem, mert mindenki érzi, hogy ez a referendum minden volt, csak demokratikus nem. Ukrajna természetesen felháborodott és nemzetközi segítséget kért. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros veresége a Paks ellen a Magyar Kupa döntőjében

Volodimir Zelenszkij a területek „elcsatolására” reagálva pedig formálisan benyújtotta tagsági kérelmét a NATO védelmi szövetségbe, ráadásul azt kérte, hogy gyorsított eljárásban bírálják el pozitívan a kérelmüket.

Valójában nem sok esély van, hogy Ukrajna felvételt nyer, számos tagország ugyanis nem akarja megkockáztatni a nyílt konfrontációt Oroszországgal. Medvegyev pedig már meg is kezdte a Kreml kommunikációs hadjáratát ezzel kapcsolatban:

„Zelenszkij minél hamarabb akar csatlakozni a NATO-hoz. Remek ötlet. Könyörögni az észak-atlanti szövetségnek, hogy gyorsítsák meg a harmadik világháború megindítását”

Medvegyev ezen felül reagált a NATO főtitkárának, Jens Stoltenbergnek a szavaira is, miszerint amennyiben Ukrajna felhagy a harcokkal, meg fog szűnni államként – idézte az Ukrajinszka Pravda. Medvegyev ráadásul burkoltan népirtással fenyegetőzött:

„Milyen cinikus ember – végső soron, ha nem áll, akkor jelentős számú ukrán el fog tűnni” – fogalmazott az agresszor állam tisztviselője, amely több mint beszédes figyelmeztetés. Hozzá kell tenni, hogy számos bűntettből kiderült, hogy az oroszok már nekikezdtek az ukránokkal szembeni népirtásnak.