Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,14 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,00 Ft
Bitcoin
63,254 $

Döntött a finn kormány, nem látják szívesen az oroszokat 

Finnország úgy döntött, nem fogadják be azokat az oroszokat sem, akik menekülnek az országból, miután Vlagyimir Putyin bejelentette a mozgósítást. 

Fotó: Orosz férfiak érkeznek a georgiai Verhnij Larsz határátkelõhöz 2022. szeptember 27-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök az ukrajnai háború miatt szeptember 21-én elrendelte a tartalékosok részleges mozgósítását, amely az elsõ ilyen döntés a második világháború óta. Az orosz vezetés szerint a sorozás mintegy 300 ezer tartalékost érint. Putyin szeptember 24-én aláírta továbbá a mozgósítás, hadiállapot, harci cselekmények vagy fegyveres konfliktus alatt elkövetett bûncselekmények büntetését megszigorító törvénymódosítás-csomagot. MTI/AP/Zurab Cercvadze
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin orosz elnök múlt hét szerdán jelentette be, hogy aláírta azt a rendeletet, amely értelmében Oroszországban részleges mozgósítást rendeltek el.

Az orosz fiatalok egy kisebb részének ez nem igazán tetszett, ezért úgy döntöttek, hogy amint lehet, elhagyják az országot. Több ország erre gondolkodóba esett, hogy mégis mi legyen velük, befogadják-e őket vagy nem, és Finnország most közölte, hogy ők nem kérnek belőlük.  Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

The Guardian arról ír, hogy a finn kormány bejelentette, hogy péntek éjféltől lezárja a határait az orosz turisták előtt. A lépés várhatóan a határokon átnyúló forgalom jelentős visszaeséséhez vezet – mondta a finn külügyminiszter, Pekka Haavisto. 

A családi látogatások, valamint a munkavállalás és a tanulmányok céljából történő beutazás továbbra is engedélyezett lesz – tette hozzá.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.