Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,55 Ft
Euró
388,53 Ft
Font
451,58 Ft
Bitcoin
61,491 $

Az ukrajnai orosz közigazgatás szerint a herszoniak hálásak Moszkvának 

Sztremouszov korábban azt mondta, hogy hálásak Oroszországnak, ráadásul eddig sosem volt választásuk, de Moszkva ezt most megadta nekik. 

Fotó: Idõs férfi voksol egy melitopoli szavazóhelyiségben 2022. szeptember 27-én, az Ukrajna orosz megszállás alatt álló régióinak Oroszországhoz való csatlakozásáról tartott népszavazáson. A referendumot szeptember 23. és 27. között rendezik a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaság, valamint az orosz fennhatóság alá került Herszon és Zaporizzsja ukrán megyék hovatartozásáról. MTI/AP
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Ukrajna már megszűnt létezni, és a Herszon régió Oroszország államalkotó régiójává válik – jelentette ki csütörtökön Kirill Sztremouszov, a regionális katonai-polgári közigazgatás helyettes vezetője.

„Mostantól a Herszon régió néhány órán belül Oroszország alkotó régiójává válik. Mi lesz ezután a Herszon régióval? Fejlődni fog. Ismerünk ilyen példát: a Krími Köztársaság, amely nyolc év alatt kivirágzott és orosz csírává vált” – mondta.  Soron kívül Nagyot bukott Valter Attila a Giro d’Italia ötödik szakaszán

„Mi fog történni Ukrajnával? Ukrajna de facto már megszűnt létezni, mint amerikai projekt, amelybe kolosszális pénzeket fektettek be. Ukrajna hamarosan összeomlik, ahogy azok is, akik létrehozták” – tette hozzá. 

Sztremouszov korábban a TASZSZ-nak azt mondta, hogy a Herszon régió Oroszországhoz való csatlakozásáról szóló népszavazás volt az első olyan népszavazás a régióban, amikor az embereknek valódi választási lehetőségük volt, ugyanis amikor Ukrajna része volt, nem volt. Szavai szerint az emberek hálásak Oroszországnak, amiért befogadta a régiót a családjába.

A Donyecki és a Luhanszki Népköztársaságokban, valamint a Herszon és a Zaporozsjei terület felszabadult részein szeptember 23-27. között tartották meg az Oroszországhoz való csatlakozásról szóló népszavazásokat. A Herszon régióban a választók 87,05 százaléka támogatta az Oroszországhoz való csatlakozást.