Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,71 Ft
Euró
389,58 Ft
Font
453,93 Ft
Bitcoin
61,829 $

Angela Merkel: „Putyin szavait komolyan kell venni, s nem eleve blöffként elvetni őket”

Elmondása szerint ha valóban figyelmet szentelünk annak, amit mond, az semmiképp sem a gyengeség vagy a megbékélés jele, sokkal inkább „a politikai bölcsességé”.

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök nyilatkozik a Sanghaji Együttműködési Szervezet (SCO) szamarkandi csúcstalálkozójának végén, 2022. szeptember 16-án. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Bobiljov
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Angela Merkel volt német kancellár a Helmut Kohl Alapítvány rendezvényén felszólalva kijelentette, Oroszország Ukrajna elleni háborúját látva szerencsésnek tartja Németországot amiatt, ahogyan az 1989-90-es események alakultak.

Egykori „mesterére”, Helmut Kohl-ra emlékezve azt mondta, ő mindent megtenne Ukrajna szuverenitásának és integritásának védelméért és helyreállításáért, miközben egy percre sem tévesztené szem elől „a másnap következményeit”. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Véleménye szerint ő mindig párhuzamosan gondolkodott, egyszerre figyelembe véve az elképzelhetetlent és a pillanatnyilag elképzelhetetlent, például arra vonatkozóan, hogyan lehetne újra kapcsolatot kialakítani Oroszországgal.

Ezt követően Angela Merkel az orosz államfőre, Vlagyimir Putyinra terelte a szót, egy olyan emberként jellemezve őt, akinek „komolyan kell venni a szavait”, s nem eleve blöffként elvetni őket – derül ki az RND beszámolójából.

„Ha valóban figyelmet szentelünk annak, amit mond, az semmiképp sem a gyengeség vagy a megbékélés jele, sokkal inkább a politikai bölcsességé, amely segít megőrizni a mozgásteret, vagy ami legalább ilyen fontos, akár újakat is kialakítani” – mondta.

Madeleine McCann szülei nyilatkozatot adtak ki a kislány eltűnésének 17. évfordulóján

Madeleine hároméves volt, amikor eltűnt a portugáliai Praia da Luzban.

Óriási nyomás helyezheti az Újpestet a Kisvárda szombaton

Ha a Kisvárda nyer a Puskás Akadémia ellen vagy legalább döntetlent szerez, miközben az Újpest megint kikap, azzal minden eddiginél nehezebb helyzetbe kerülnének a fővárosiak.