Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,67 Ft
Euró
389,25 Ft
Font
454,82 Ft
Bitcoin
59,114 $

Svéd külügyminiszter: az Északi Áramlat szivárgását egy szabotázs akció okozhatta

Elmondása szerint továbbra is gyűjtik az erre vonatkozó információkat, emellett „nem zárnak ki semmilyen okot, szereplőt vagy indítékot” sem.

Fotó: A dán fegyveres erők által közreadott kép a tenger felszínére törő buborékokról egy nagyjából egy kilométer átmérőjű körben az Oroszországból Németországba földgázt szállító Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 földgázvezetékek szivárgása következtében a balti-tengeri Bornholm szigete előtt 2022. szeptember 27-én. MTI/AP/Dán fegyveres erõk
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ann Linde svéd külügyminiszter nemrégiben megerősítette, hogy az Északi Áramlat-1 és az Északi Áramlat-2 gázvezetékek szivárgását robbanások okozták, amely valószínűleg egy szabotázs akció következménye.

A Twitteren közzétett bejegyzésében kifejtette, hogy továbbra is gyűjtik az erre vonatkozó információkat, emellett „nem zárnak ki semmilyen okot, szereplőt vagy indítékot” sem – derül ki a TASS beszámolójából.

Korábban az Északi Áramlat-1 vezetéken két szivárgást figyeltek meg Bornholmtól északkeletre, míg egy másikat a 2-es rendszeren, Dueodde-tól délre, a dán energiaügynökség pedig arról tett jelentést, miszerint nagy mennyiségű gáz szivárgott a tengerbe.

Hétfőn a dán hatóságok arra kérték a hajókat és a repülőgépeket, hogy öt tengeri mérföldnél ne merészkedjenek közelebb az incidensek helyszínéhez, a svéd szeizmológusok pedig később közölték, hogy két robbanást is regisztráltak a közelben.

Agyonverte feleségét a volt kazahsztáni gazdasági miniszter, a gyilkosságról felvétel is készült

A férfi az egyik rokonának a tulajdonában lévő étterembe vitte feleségét, ahol a hajánál fogva rángatta, brutális módon ütlegelte és rugdosta, melynek következtében a nő a helyszínen életét vesztette.