Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Lukasenko: Fehéroroszország nem hirdetett katonai mozgósítást

Hangsúlyozta, hogy bármilyen esetleges, országukat érintő fenyegetésre határozottan fognak reagálni.

...svg content...Fotó: A fehérorosz elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Aljakszandr Lukasenka fehérorosz államfő kormányülésen vesz részt Minszkben 2021. november 16-án. MTI/EPA/Fehérorosz elnöki sajtószolgálat
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

A BelTa hírügynökség beszámolója szerint Alekszandr Lukasenko, Fehéroroszország elnöke pénteken kijelentette, miszerint nem lesz katonai mozgósítás az országban, s bármilyen pletyka, ami ennek ellenkezőjéről szól, egyszerű hazugság.

„Felhívnám a figyelmet, hogy részleges katonai mozgósítás Oroszországban van, nem nálunk. Az a helyzet, hogy a Nyugat megpróbálja kitalálni, mire készülhetünk legközelebb, ezért terjesztenek efféle valótlanságokat” – mondta. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Majd megjegyezte, hogy az ország ellenfelei különböző híreszteléseket generálnak ennek kapcsán, de ezeket figyelmen kívül kell hagyni, kiemelve, hogy bármilyen esetleges, Fehéroroszországot érintő fenyegetésre vagy terrorcselekményre irányuló kísérletre határozottan fognak reagálni.

A TASS szerint az elnök hozzátette, hogy ennek érdekében rendszeresen tartanak különböző hadgyakorlatokat, többek között a népi milícia bevonásával, célja pedig az, hogy az emberek tisztában legyenek a feladataikkal, valamint minden szükséges katonai ismerettel rendelkezzenek.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.