Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,92 Ft
Euró
392,18 Ft
Font
458,24 Ft
Bitcoin
62,216 $

Tízezrek tüntettek Brüsszelben az elszálló energia- és élelemiszerárak miatt (videó)

Ez a megmozdulás is annak a jele, hogy rövidesen beköszönt az „elégedetlenség tele”.

Fotó: Szakszervezeti dolgozók tüntetnek Brüsszelben 2022. szeptember 21-én, amikor a munkavállalói érdekképviseletek a növekvő energiaárakat ellensúlyozó inflációkövető béremelést követelnek a belga fővárosban. MTI/EPA/Olivier Hoslet
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az emelkedő élelmiszer- és energiaárak miatt tízezrek vonultak Brüsszel utcáira, miközben azt követelték, hogy a kormány azonnal lépjen fel a megélhetési válság ügyében, a tüntetést pedig az ország három legnagyobb szakszervezete hirdette meg.

Az Euronews stábja által megkérdezett demonstrálók közül többen is arra panaszkodtak, hogy szinte alig jönnek ki a fizetésükből, mások pedig hangoztatták, hogy „egyáltalán nem normális” az, ha a különféle kormányok semmit sem tesznek egy ilyen helyzetben. Soron kívül Ezentúl az önkéntesek is csak erkölcsi bizonyítvánnyal dolgozhatnak a gyerektáborokban

„Számítok a kormányra a problémák megoldásában. Nem érdekel, hogy ez az ukrán-orosz konfliktus miatt történik, vagy sem” – mondta az egyik tüntető.

Belgiumban az előző évi infláció mértékével emelik a fizetéseket, ennek ellenére a szakszervezetek újratárgyalnák a munkaügyi szabályokat, hogy növeljék a bérek vásárlóerejét, azonban a belga politika útvesztőjében gyakran elvesznek ezek az ügyek – írta az Euronews.

Ez a megmozdulás is annak a jele, hogy komoly elégedetlenségi hullám söpörhet végig Európán, ahogy közeleg a tél, novemberre például általános sztrájkot terveznek Belgiumban, valamint Ausztriában, Csehországban és Görögországban is voltak már hasonló tüntetések az áremelkedés miatt.

Rendőröket öltek fegyveres támadók Oroszországban

A hatóságok szerint a fegyveres támadók is életüket vesztették.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son Dunaharasztinál

Hatalmas balesetet vettek videóra a kamerák az M0-as autóúton Dunaharaszti térségében, mintha csak akciófilmjeleneket láttunk volna.

Videón az Arsenal kapusának hihetetlen potyagólja

Az Arsenal kapusa nem volt a helyzet magaslatán, és élet egyik legnagyobb potyagólját hozta össze, hihetetlen jelene volt.