Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,24 Ft
Euró
389,02 Ft
Font
454,67 Ft
Bitcoin
57,813 $

Az ideológiai különbségek ellenére a horvát államfő is kiáll Magyarország mellett

Milanovic kijelentette: küzdeni fog azért, hogy „ideológiai okokból” ne vehessenek el pénzt Magyarországtól.

Fotó: Zoran Milanovic új horvát államfõ beszél a beiktatási ünnepségén a zágrábi elnöki hivatalban 2020. február 18-án. Milanovic, az ellenzéki Szociáldemokrata Párt (SDP) jelöltje január elején nyerte meg az elnökválasztás második fordulóját Kolinda Grabar-Kitaroviccsal szemben a szavazatok 52,7 százalékával. MTI/EPA/Antonio Bat
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Zoran Milanovic horvát államfő szerdán bírálta az Európai Bizottság azon javaslatát, hogy függesszék fel a Magyarországnak szánt uniós források egy részének a kifizetését.

A horvát közszolgálati televízió (HRT) tudósítása szerint Milanovic kijelentette: küzdeni fog azért, hogy „ideológiai okokból” ne vehessenek el pénzt Magyarországtól. Az uniós végrehajtó testületet „brüsszeli okoskodóknak” nevezte. Soron kívül Rendkívüli üzemanyagár-változás került bejelentésre

„Ez katasztrófa, én fogok elsőként harcolni azért, hogy Magyarországgal ezt ne lehessen megtenni” – fogalmazott. 

Mint mondta, soha nem szabad belefáradni az objektív kritikába, ha Orbán Viktor miniszterelnök „bizonyos esetekben valamit rosszul csinál”. „De elvenni tőle kétharmad pénzt? Mi a következő lépés, odalökni Oroszországnak?” – tette fel a kérdést. 

Milanovic egy üzleti konferencián vett részt Zágrábban, és az követően nyilatkozott a sajtó képviselőinek aktuális ügyekről, így az INA horvát olajipari vállalatról is, amelynek a Mol Nyrt. a többségi tulajdonosa.

„Ezek kényes viszonyok, de ezt tudtuk az elejétől fogva, ezért törekednünk kell arra, hogy jó vállalatot hozzunk létre, és az ne mérgezze a kapcsolatot a szomszédos országgal”- mondta.

A volt szociáldemokrata politikus hangsúlyozta, hogy jó viszonyt ápol magyar politikusokkal, annak ellenére is, hogy ideológiailag különböznek.

(MTI)

Tarlós Vitézyről: elég nagy arc kell ahhoz, hogy valaki ilyen nyilatkozatokat tegyen

Budapest volt városvezetője őszinte véleményt fogalmazott meg az egykori BKK-vezért illetően.