Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
359,73 Ft
Euró
387,54 Ft
Font
450,71 Ft
Bitcoin
60,465 $

Putyin volt tanácsadója: egy esetleges atomháborúért kizárólag Biden, Truss és Johnson felelne

Elmondása szerint az ukrajnai háborúhoz hasonlóan, ez is „az őrült viselkedésük eredménye” lenne.

Fotó: Joe Biden amerikai elnök beszámol az infláció mérséklésére irányuló kormányzati lépésekről a washingtoni elnöki rezidencia, a Fehér Ház kertjében 2022. szeptember 13-án, a munkaügyi minisztérium statisztikai intézete, a U.S. Bureau of Labor Statistics augusztusi jelentésének közzététele napján. MTI/AP/Andrew Harnik
Európa

Koós Alexandra

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin egykori tanácsadóját, Szergej Markovot nemrégiben arról kérdezték, véleménye szerint meg lehet-e nyerni egy atomháborút, mire csak annyit mondott, „a világon most biztosan mindenki erre gondol”.

A BBC-nek tett nyilatkozatában azt is kijelentette, miszerint egy esetleges atomháború Joe Biden, Boris Johnson és Liz Truss „őrült viselkedésének eredménye” lehet, akik teljes mértékben felelősek az ukrajnai háborúért. Soron kívül A DK bejelentette, mégis lesz nyilvános vita a köztévén

Majd a következő kérdés az volt, hogy mit gondol, az orosz államfő valóban azzal fenyegetőzött-e, hogy nemcsak Ukrajnában vet be taktikai atomfegyvereket, hanem általános nukleáris háborút indít, amelyben mindenki meghalna – derül ki a Sky News beszámolójából.

Erre az orosz politológus röviden azt felelte, hogy „nem mindenki”, majd hozzátette, „bár sok embert megölhetne a nyugati országokban”, mint például Nagy-Britanniában és az Egyesült Államokban, ha Oroszország úgy döntene, hogy kész nukleáris fegyvereket bevetni.

Ha most lenne választás, ezek a pártok be sem kerülnének a parlamentbe

Egy friss felmérésből derült ki, mennyire sokat változott egyes pártok támogatottsága.