Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,87 Ft
Euró
390,94 Ft
Font
458,23 Ft
Bitcoin
63,799 $

Kínában kiadták az utasítást a majomhimlő miatt: „Senki se érjen a külföldiekhez”

Kínában is megjelent az első majomhimlő-eset, ami miatt rögtön figyelmeztetést adtak ki az embereknek.

Fotó: Koronavírus-tesztelésre váró emberek sorakoznak egy csungcsingi tesztállomás előtt 2022. augusztus 29-én. Csungcsing városban a hatóságok egy újabb tömeges tesztelést fognak végrehajtani, miután több mint 300 új megbetegedést regisztráltak. MTI/EPA/Hao Vu
Ázsia

Szabó Kata

Szerkesztő

Egy vezető kínai egészségügyi tisztviselő arra kéri a lakosokat, hogy lehetőség szerint senki se érintkezzen a külföldiekkel annak érdekében, hogy minimalizálják a majomhimlő átadásának lehetőségét.

Az első kínai esetet még pénteken azonosították Csunkingban, ám a beteget azóta elszigetelték, a járvány terjedésére pedig csak minimális esély mutatkozik, áll a helyi hatóságok közleményében, amelyről a Bloomberg számolt be. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Annak ellenére azonban, hogy a lakosságot igyekeztek megnyugtatni, az illetékes hatóságok szigorú, már-már szélsőségesnek nevezhető utasításokat intéztek a néphez, például, hogy a fertőzés terjedésének megakadályozása érdekében kerüljék el a külföldiekkel történő érintkezést, vagy hogy a nyilvános mellékhelyiségekben fertőtlenítsék, vagy tegyenek eldobható borítást a vécéülőkére.

Kína korábban a koronavírus-járvánnyal szemben is zéró toleranciát hirdetett, több esetben leállítottak repülőjáratokat, nem ritkán pedig néhány új fertőzött miatt akár 10 milliós városokban is kijárási tilalmat rendeltek el, így nem meglepő, hogy a majomhimlő terjedése ellen is igyekeznek a legszigorúbb módon fellépni.

A mostani ajánlás azonban sokakban, köztük egy Shandong tartományban élő brit tanárban is ellenérzéseket váltott ki, ugyanis állítása szerint Kínában annak ellenére is folyamatosan utalnak a külföldi állampolgárok veszélyességére, hogy a világ minden táján a rasszizmus elleni küzdelmet helyezték előtérbe.