Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,02 Ft
Euró
390,36 Ft
Font
456,60 Ft
Bitcoin
61,296 $

Autóbalesetet szenvedett Zelenszkij Kijevben

Egyelőre tisztázatlan, hogyan ütközhetett neki az autós az ukrán elnök konvojának, ami épp Zelenszkijt szállította.

Fotó: Volodimir Zelenszkij ukrán elnök ünnepélyes zászlófelvonáson vesz részt az ukrán hadsereg által visszafoglalt Izjumban 2022. szeptember 14-én. MTI/AP/Leo Correa
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Csütörtökön Szergej Nyikiforov, Zelenszkij sajtótitkára maga számolt be az incidensről, miszerint az ukrán elnök autókonvoja egy közúti baleset részese volt. A hivatalos tájékoztatás szerint az ukrán elnök autója és egy kísérő jármű egy másik személygépkocsival ütközött össze.

Az Ukrajna első emberét kísérő orvosi stáb elsősegélyben részesítették az autó vezetőjét, majd mentőt hívtak hozzá. Zelenszkijt szintén megvizsgálta egy orvos, de súlyos sérülésekről nem érkezett jelentés.

A TASZSZ, mely szintén beszámolt a furcsa incidensről, hozzáteszi, a vizsgálat már folyamatban van. Arról sem esett szó, hogy milyen nemzetiségű volt a harmadik autó vezetője, és hogyan ütközhetett neki az elnöki konvojnak, illetve pontosan hol történt az incidens Kijeven belül.

Nagy Márton az üzemanyagár-csökkenésről: megértette mindenki, mit szeretne a kormány

A nemzetgazdasági miniszter szerint nagyon közel vagyunk ahhoz, hogy az üzemanyagárak visszakerüljenek a referenciaszinthez. Egyúttal megfontolandónak tartja, hogy a régiós átlagár helyett csak a szomszédos országokat vegyék alapul.