Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,70 Ft
Euró
400,84 Ft
Font
478,96 Ft
Bitcoin
61,308 $

Érdekes újítással állt elő a Chelsea új tulajdonosa – Klopp rögtön válaszolt neki

Todd Boehly, a Chelsea új tulajdonosa egy, az amerikai sportoknál már megszokott formátumot honosítana meg a Premier League-ben.

...svg content...Fotó: EPA/PETER POWELL
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Az amerikai Todd Boehly meglehetősen hamar letette névjegyét a Premier League-ben, hiszen érkezése után előbb kirúgta a német Thomas Tuchelt alig hét mérkőzéssel a szezon kezdetét követően, majd kinevezte a helyére Graham Pottert, most pedig egy új ötletének köszönhetően újra reflektorfénybe került.

A 48 éves üzletember – aki egyébként a Los Angeles Dodgers baseballcsapat tulajdonosa is – egy keddi New York-i vezetői konferencián elmondta, véleménye szerint az angol labdarúgásnak szüksége lenne némi inspirációra az Egyesült Államokból. Soron kívül Külföldi diákhitelük magyar diákhitelre történő kiváltásával csábítaná haza a diplomás fiatalokat a kormány

„Remélem, hogy a Premier League tanul valamit az amerikai sportokból. Miért nem indítanak kieséses tornát a négy legrosszabb csapat számára? Miért nincs All Star-meccs?” – tette fel a kérdést Boehly.

Boehly javaslata szerint a Premier League északi és déli csapatai között létrejöhetne egy All-Star meccs, amivel extra bevételre tehetne szert a liga, ám a Liverpool edzője, Jürgen Klopp enyhén szólva sincs elragadtatva az ötlettől.

„Ez egészen elképesztően hangzik. Ha találunk egy szabad, alkalmas időpontot, nyugodtan felhívhat engem, hogy elmagyarázta, pontosan hogyan is szeretné ezt kivitelezni”, mondta Klopp az Ajax elleni mérkőzés utáni sajtótájékoztatón. Az európai élvonalbeli labdarúgásra jellemző menetrendet már így is nehéz tartani, ezért Klopp szerint további mérkőzések behozatalára semmi szükség nincs.

„Boehly alighanem elfelejtette, hogy az amerikai sportokban szereplő játékosoknak négy hónap szabadságuk van a nyár folyamán, ezért talán még örülnek is, hogy ezekben a szünetekben meccseket játszhatnak”, mondta Klopp a Sky Sports hasábjain, aki már a következő ötletet is várja. „Nem igazán tudom, mit mondhatnék erre… érkezik majd a Harlem Globetrotters is?

Egyébként abban sem vagyok biztos, hogy ez a szurkolókat érdekelné. Képzeljék el, hogy a Manchester United, a Liverpool és az Everton játékosai egy és ugyanazon csapatban játszanak, ami nem a válogatott. Aztán ott lennének a londoni csapatok is, mint az Arsenal és a Tottenham… érdekes egy meccs lenne, az biztos… tényleg ezt javasolta?”, kérdezett vissza hitetlenkedve a Liverpool edzője.