Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,34 Ft
Euró
400,82 Ft
Font
479,53 Ft
Bitcoin
63,819 $

Szentkirályi: térdre kényszerítheti Európát a szankciók okozta brutális infláció és energiahiány

A magyar kormányszóvivő is pontosan látja, hogy milyen rossz irányba halad Európa az orosz szankciós politika miatt, miközben a döntéshozók egy része mintha tudomást sem venne erről.

...svg content...Fotó: Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő a Budapest-Balaton bicikliút legújabb, 27,4 kilométer hosszú, Székesfehérvár-Balatonakarattya közötti szakaszának átadásán, Balatonakarattyán 2022. augusztus 26-án. MTI/Bruzák Noémi
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Egyre többen szólalnak fel a szankciós politika ellen, ami szép lassan térdre kényszerítheti Európát, de nem úgy tűnik, hogy az EU döntéshozóinak legfontosabb szereplői ezen változtatni akarnának.

Márpedig kezd több mint súlyos lenni a helyzet, Magyarországon is, és immáron mindenki érezheti a saját bőrén a változásokat. Az élelmiszerárak gyakorlatilag elszabadultak, lassan már nem lehet hova spórolni. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Magyarország még szerencsés, mert van elegendő gáz és villany, ugyanakkor a rezsiszámlák is növekedhetnek, akik átlépik a limitet, de az élelmiszer-drágulás valószínűleg sokkal nagyobb problémát jelenthet.

„A szankciós politika nem megoldás. Jelenleg 11 ezer szankció van érvényben Oroszországgal szemben, de a háború zajlik, az oroszok meggyengítésére tett kísérletek nem jártak sikerrel. Ezzel szemben Európát térdre kényszerítheti a szankciók okozta brutális infláció és energiahiány.” – emelte ki Szentkirályi a Facebook oldalán.

Arról is említést tett, hogy 2013 óta már 270 ezer középiskolás és egyetemista szünidei munkavállalását segítette a kormány bértámogatással. Emellett idén több mint 26 ezer fiatalt segítettek adómentes keresethez a nyári diákmunka program keretén belül.

„Idén több mint 26 ezer fiatalt segítettünk adómentes keresethez a nyári diákmunka programban. 2013 óta már 270 ezer középiskolás és egyetemista szünidei munkavállalását segítettük bértámogatással.”

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Óriási balesetet vettek videóra az M0-son, becsapódott egy X5-ös BMW

Az idős sofőr hibázott, majd rögtön kiszállt, és megkérdezte, rendben van-e az előtte lévő, akinek totálkárosra törte az autóját.