Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,750 $

Varga Judit konkrét kérdésekről és vállalásokról egyeztetett az Európai Unióval

Intenzív napokon van túl az igazságügyi miniszter. 

...svg content...Fotó: Varga Judit igazságügyi miniszter beszédet mond a 800 éves Gyümölcsoltó Boldogasszony premontrei prépostsági templom felújítását követõ felszentelésén a Zala megyei Türjén 2022. augusztus 19-én. MTI/Varga György
Belföld
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Varga Judit a közösségi oldalán számolt be arról, hogy az elmúlt két napot az Európai Bizottság tagjaival töltötte, ugyanis a magyar kormány nevében tárgyalt Brüsszelben az uniós pénzekről. 

Elmondta, hogy konkrét kérdésekről és vállalásokról egyeztetett, és a pénzek hatékony és átlátható felhasználása tekintetében találtak közös nevezőt, a kormány pedig kész garanciákat biztosítani ennek megvalósulására.  Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

„Az elmúlt két napban intenzív tárgyalásokat folytattam az Európai Bizottság tagjaival. Úgy gondolom, hogy az utóbbi időszakban fontos előrelépést tettünk a megállapodás érdekében” – írta. 

„Konkrét kérdésekben és konkrét vállalásokról egyeztettünk. Egyetértünk abban, hogy az uniós pénzek hatékony és átlátható felhasználása közös érdek. Erre mi készek vagyunk messzemenő garanciákat biztosítani” – közölte. 

„A magyar kormány a kölcsönös tiszteleten alapuló párbeszéd híve, és azért dolgozik, hogy Magyarország és a magyar emberek hozzájuthassanak az őket megillető forrásokhoz” – tette hozzá. 

Mint ismeretes, a magyar kormány úgy döntött, hogy korrupcióellenes hatóságot hoz létre, így talán az EU-nak is átláthatóbb lesz, hogy hova vándorolnak azok a pénzek, amelyeket kifizetnek Magyarországnak. 

Navracsics Tibor területfejlesztésért és uniós források felhasználásáért felelős tárca nélküli miniszter korábban úgy fogalmazott, hogy „az a célunk, és az elején is az volt a célunk, hogy olyan garanciákat nyújtsunk, illetve olyan megállapodásokra jussunk, amelyek lehetővé teszik, hogy az Európai Bizottság uniós forrásokkal kapcsolatos aggályait eloszlassuk, és lezárják a jogállamisági feltételrendszerrel kapcsolatos eljárást”. 

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.