Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
354,88 Ft
Euró
385,24 Ft
Font
451,03 Ft
Bitcoin
69,823 $

Putyint meglepte, hogy néhány diák nem tudja, hogy Oroszország és Ukrajna a Szovjetunió része volt

Ezt követően aztán meg is fogalmazta az oktatás színvonalának javítására vonatkozó igényeit.

...svg content...Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök kulturális, tudományos és sportversenyeken győztes diákokhoz beszél egy kalinyingrádi rendezvényközpontban 2022. szeptember 1-jén. MTI/EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Gavril Grigorov
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

A TASZSZ orosz hírügynökség szerint Vlagyimir Putyin orosz elnök szeptember 1-jén egy kalinyingrádi nyílt tanítási órán vett részt, ahol elmondta, hogy Ukrajna egyes felszabadított területein a diákok azt sem tudják, hogy Ukrajna és Oroszország egykor a Szovjetunió része volt, és nem tudnak a krími híd létezéséről sem.

„Nemrég beszéltem Szergej Szergejevics Kravcov orosz oktatási miniszterrel, aki a közelmúltban Donyeckben és más régiókban is járt. Sajnálom, hogy ezt kell mondanom, de attól, amit tőle hallottam, egyszerűen leesett az állam. Soron kívül Érdemes figyelni, több banknál is jelentősen megemelkedtek az éves díjak

Az ott tanuló gyerekek azt sem tudták, hogy a Krími híd létezik, és arról sem volt fogalmuk, hogy Ukrajna és Oroszország egykor ugyanannak az országnak – a Szovjetuniónak – a része volt. Egyszerűen nem tudták. Ez mindent elmond az ottani oktatás színvonaláról”, mondta Putyin.

A TASZSZ szerint a nyílt tanítási órán Putyin azt mondta egy donyecki diáknak, hogy a Donbasszban élő emberek az Oroszországgal közös humanitárius, kulturális és nyelvi tér részének tekintik magukat. „Oroszul beszélnének, és az oroszt tekintik anyanyelvüknek”, mondta.

Az orosz oktatási minisztérium június 6-án indította el a donbászi gyermekek és tinédzserek számára kidolgozott kísérleti projektet, amelynek keretében kirándulásokat, múzeum- és színházlátogatásokat szerveznek, illetve Oroszország történelméről és nemzeti kultúrájáról szóló ismeretterjesztő előadásokkal igyekeznek felvilágosítani őket.

A projekt folytatása kapcsán Putyin a következőket mondta: „Oroszország folytatni fogja a programot. Ezek a gyerekek az elmúlt nyolc évben nehéz helyzetbe kerültek, de joguk van, és az ilyen programok segítségével lehetőségük kell, hogy legyen megérteni azt, hogy milyen is az orosz világ.

Fontos közleményt adott ki a rendőrség a verőcei halálos hajóbaleset kapcsán

A rendőrség megfeszített munkatempóban keres a verőcei hajóbalesetben eltűnt személyeket, köztük nagyon fiatalokkal is.