Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,52 Ft
Euró
401,45 Ft
Font
476,68 Ft
Bitcoin
60,947 $

Az egészségügyi ellátórendszer összeomlásának szélére került Hongkong

A távol-keleti nagyvárosban súlyos következményei lehetnek a COVID-19 járvány kitörésének.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A távol-keleti nagyvárosban súlyos következményei lehetnek a COVID-19 járvány kitörésének.

Szerdán Carrie Lam, a metropolisz polgármestere bejelentette, hogy amíg a legújabb közösségi távolságtartással kapcsolatos szabályozások kifejtik a hatásukat, addig a kórházak potenciális túltelítettsége miatt emberek veszíthetik életüket. Soron kívül Nagy bejelentés: programot indít a kormány a fiatalok lakhatása elősegítése érdekében

Lam megerősítette, hogy az elmúlt napokban szinte exponenciális mértékben megugrott a koronavírus-fertőzöttek száma, amiről tanúskodhatnak a júliusi statisztikák is, melyek szerint csak ezen a héten az egyik napon 145 új beteget azonosítottak.

Kedden összesen 106 COVID-19 pácienst regisztráltak, így a fertőzöttek száma összesen 2 884-re emelkedett.

„Egy nagyobb közösségi járványkitörés küszöbén állunk, ami a teljes kórházi rendszer becsődöléséhez vezethet, valamint áldozatokat szedhet, főleg az idősebb korosztály körében.”

figyelmeztetett Lam.

Hongkong mindez idáig sikerrel védekezett a pandémiával szemben annak ellenére, hogy relatíve közel helyezkedik el a kínai Vuhanhoz, ahol először detektálták a Sars-CoV-2 kórokozót még 2019 év végén.

Olyannyira hatékonyan kivédték a koronavírus-járványt, hogy nem szorultak rá a teljes lezárásokra, június közepén még a hongkongi Disneylandet is újranyithatták.

Mától azonban Ázsia egyik legfejlettebb városában is bevezetik az óvintézkedéseket, felfüggesztik az éttermek működését, egyúttal megtiltják a két főnél nagyobb rendezvények megtartását, így lényegében bezárhatnak a szórakozóhelyek is.

„Arra kérem Önöket, tartsák be a távolságtartás szabályait, és maradjanak otthon, ameddig csak tehetik. Ha összefogunk és együttműködünk, akkor újra visszaszoríthatjuk ezt a pandémiát.”

zárta gondolatait Lam.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/egyes-azsiai-orszagokban-mar-masodik-hullammal-szamolnak-igy-vesztegzarakat-is-kivetettek/