Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

10 és 60 millió forint közötti összegekért fagyasztanak testeket az örök élet reményében

A már piacon lévő két amerikai cégnek most egy orosz rivális akadt, akik viszonylag megfizethető árakkal vágtak bele az egyelőre még csak reményre épülő bizniszbe.

Most

Szabó Kata

Szerkesztő
TÉMÁK

A Moscow Times riportja szerint a KrioRus nevű orosz cég is megjelent azon vállalatok között, melyek az örök élet reményében lefagyasztják és tárolják az elhunytak testét vagy épp testrészét, ugyanis az egész test tárolása mellett arra is lehetőség nyílik, hogy csak a „páciens” agya kerüljön lefagyasztásra.

Mivel semmilyen tudományos megállapítás vagy kutatás nem támasztja alá, hogy a jövőben sor kerülhet már elhunyt emberek újraélesztésére vagy agyuk mesterséges testbe történő ültetésére, nem meglepő, hogy még az Orosz Tudományos Akadémia illetékese is kétkedve tekint a vállalat működésére. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Mindez persze nem különösebben zavarja a KriRus vezetőit, akik egy Moszkva melletti raktárban már most 70 ügyfél testét és agyát tárolják. A fagyasztáshoz egyébként folyékony hidrogént használnak, a hőmérséklet pedig mínusz 196 Celsius-fokra lett belőve. Esetükben a teljes test fagyasztása és tárolása 36 ezer dollárba, vagyis nagyjából 10 millió forintba kerül, míg az agy lefagyasztásáért 15 ezer dollárt, azaz valamivel több mint 4 millió forintot kérnek.

Noha az összeg elsőre irreálisan soknak tűnik, egy amerikai vállalkozás jóval e fölé merészkedett, ott ugyanis a test tárolásáért és lefagyasztásáért 200 ezer dollárt, átszámítva 60 millió forintot kérnek, míg az agy esetében ez az összeg 80 ezer dollárra, vagyis 24 millió forintra rúg.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.