Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,95 Ft
Euró
389,46 Ft
Font
454,00 Ft
Bitcoin
64,128 $

Hatóságok: ha le is állítják a zaporozsjei atomerőművet, a nukleáris hulladékot nem lehet elszállítani

Vlagyimir Rogov szerint az a 174 konténer úgyis ott marad, ahol van. 

Fotó: Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata által közreadott, videófelvételről készült kép az orosz ellenőrzés alatt álló zaporizzsjai atomerőműről a délkelet-ukrajnai Enerhodarban 2022. augusztus 7-én. A támadás során egy kiégett fűtőcsövek tárolására szolgáló raktárt ért találat, valamint radioaktivitás mérésére szolgáló szenzorok sérültek meg. Az orosz és az ukrán erők egymást vádolják a zaporizzsjai atomerőmű lövetésével. MTI/EPA//Orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A zaporozsjei atomerőművet le lehet állítani, de a nukleáris hulladékot tartalmazó konténereket nem lehet majd evakuálni a területéről – jelentette ki kedden Vlagyimir Rogov, a zaporozsjei terület katonai-polgári adminisztráció tanácsának tagja.

„Van lehetőség [az erőmű leállítására]. Ez nagyon drága, és gazdasági szempontból is mínusz lesz” – mondta Rogov.  Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

„De nem fogjuk tudni evakuálni a nukleáris hulladékot. Ez a 174 konténer úgyis ott marad, ahol van. Vagy az ukrán csapatok fogják célba venni őket” – idézi Rogovot a TASZSZ

Az Enerhodar városában található zaporozsjei atomerőművet orosz csapatok ellenőrzik. Az elmúlt napokban az ukrán erők több csapást mértek a területére pilóta nélküli légi járművek, nehéztüzérség és több rakétaindító rendszer segítségével. 

A legtöbb esetben ezeket a támadásokat a légvédelmi rendszerek visszaverték, de több lövedék eltalálta az infrastrukturális létesítményeket és a nukleáris hulladéktároló környékét.

Rogov korábban elmondta, hogy a reaktorok nagyon jól védettek, vasbetonfaluk több méter vastag, még akkor is sértetlen maradna, ha egy teli tankokkal felszerelt repülőgép 10 ezer méteres magasságból ráesne. „A reaktor megsemmisítéséhez taktikai nukleáris fegyvereket kell használni” – tette hozzá.  

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.