Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Folyamatosan zajlik az orosz légierő utánpótlásának gyártása

Az újonnan épített ötödik generációs, orosz tervezésű Szuhoj Szu-57 légi, földi és tengeri célpontok ellen is bevethető.

Zsukovszkij, 2021. július 20. A Szuhoj orosz harci gépek ötödik generációs vadászbombázója, a Szu-57-es a MAKSZ 2021 moszkvai nemzetközi repüléstechnikai és ûrhajózási kiállításon a Moszkva melletti Zsukovszkij katonai repülõterén 2021. július 20-án, a megnyitás napján. Forrás: MTI/EPA/Szergej Ilnyickij/Szputnyik
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Keddig négy darab ötödik generációs Szu-57-es többfunkciós vadászgépet gyártott le az állami Rostec alá tartozó Egyesült Repülőgépgyártó Társaság az orosz védelmi minisztériummal kötött szerződésük alapján, közölte a cég vezérigazgatója a TASZSZ hírügynökséggel a hadsereg éves fórumán.

Jurij Szljuszar így fogalmazott: „Az orosz védelmi minisztériummal kötött szerződés szerint a számukra gyártott Szu-57-esek közül máig négyet gyártottunk le. Idén tervezzük a következő adag gép átadását, munkánkat az alvállalkozóinkkal közösen a szerződésnek megfelelően végezzük.”

Az Szu-57 egy ötödgenerációs, orosz tervezésű vadászgép, mely légi, földi és tengeri célpontok ellen is bevethető. Lopakodó technológiával és a lehető legmodernebb fedélzeti technológiával rendelkezik a cég szerint, köztük egy „elektromos másodpilótának” nevezett számítógéppel.

A szerződés szerint az orosz légierőnek 2024 végéig 22, 2028-ig pedig 76 darab új Szu-57-est kell kapnia, ezek szállítása 2020-ban kezdődött.

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.