Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,53 Ft
Euró
401,26 Ft
Font
479,78 Ft
Bitcoin
62,468 $

Kínai szakértő: az USA feszültséget szít az ázsiai térségben

Tong Liqun szerint az USA és szövetségesei Tajvan kapcsán is provokálnak.

...svg content...Fotó: Twenty20
Észak-Amerika

Bense Róbert

Szerkesztő

„A növekvő amerikai katonai tevékenység az ázsiai-csendes-óceáni térségben, beleértve Tajvan térségét is, Kína ellen irányul” – mondta az orosz TASZSZ hírügynökségnek adott interjújában Liqun, a Sanghaji Nemzetközi Tanulmányok Intézetének professzora.

Hozzátette, hogy a „konfliktusok folyamatos generálásával az Egyesült Államok ellentmondásokat akar szítani, hogy aláássa az ázsiai-csendes-óceáni térség biztonságát és stabilitását, megakadályozva ezzel a térség országainak együttműködését és fejlődését”. Soron kívül Számos Samsung mobil vált használhatatlanná egy új frissítés miatt

A professzor az amerikai politikát egy „puskaporos hordóhoz” hasonlította, és gyakorlatilag minden megállapodást, így a Tajvan kérdésével kapcsolatos amerikai álláspontot is provokációnak tekinti – ahogy az a kínai narratívára jellemző.

A fokozott feszültség Nancy Pelosi látogatása után éleződött ki. Peking többször is fenyegetőleg lépett fel a látogatás előtt és azt követően is, többek között folyamatos hadgyakorlatokat tartanak a Tajvani-szorosnál.

A Fehér Ház Pelosi látogatása után közölte, hogy Washington továbbra is megvédi érdekeit és támogatni kívánja szövetségeseit az ázsiai-csendes-óceáni térségben, a Kína által hozott megtorló intézkedések ellenére is.

Igencsak korosodik a NASA egyik szondája, kényszerű lépést kellett megtenniük emiatt

Akár a 2030-as évekig is tovább működhet a Voyager-2 szonda, ennek azonban az ára is megvan: egyre több tudományos műszerét kell leállítani.