Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,24 Ft
Euró
391,41 Ft
Font
457,80 Ft
Bitcoin
62,280 $

Ryanair-rekord: övék a valaha volt legnagyobb légiközlekedési bírság Magyarországon

Korábban még kétszámjegyű-milliós bírság sem fordult elő soha, nem ekkora. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre
Gazdaság

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Varga G. Gábor, az Egek Ura blog alapítója a Spirit FM Aktuál című műsorában szögezte le, hogy még ég kétszámjegyű-milliós bírság sem fordult elő korábban a hazai példák között, nemhogy olyan magas, mint amilyet a Ryanair kapott. 

Varga Judit hétfőn jelentette be a közösségi oldalán, hogy 300 millió forintra büntették a Ryanair, miután fogyasztóvédelmi eljárás indult ellenük tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt.  Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Az Egek Ura blog alapítója felidézte, hogy Magyarországon rekordnak számít ez a büntetés, de európai összevetésben is nagyon jelentősnek számít a mostani összeg – írja az ATV

Varga Judit hozzátette, hogy „Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak. Az extraprofit-különadó megkerülését vagy áthárítását fogyasztóvédelmi vizsgálattal és bírsággal fogjuk büntetni a továbbiakban is”. 

A Ryanair szinte azonnal reagált, alaptalannak nevezték a bírságot, amelyről még hivatalos értesítőt sem kaptak, de az biztos, hogy fellebbezni fognak ellene, ha kell uniós bíróságra is mennek. 

A légitársaság közleményében azt írja, a fellebbezést arra alapozza, hogy egy uniós rendelet értelmében minden uniós légitársaság számára adott a lehetőség, hogy a nemzeti kormányok vagy fogyasztóvédelmi hivatalok beavatkozása nélkül, szabadon állapítsa meg az EU-n belüli légi járatok viteldíjait.