Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,71 Ft
Euró
386,74 Ft
Font
450,88 Ft
Bitcoin
65,182 $

Egy ember életét vesztette a krími orosz légibázison történt robbanásokban

Szergej Akszjonov, a Krím orosz kormányzója bejelentette, egy ember életét vesztette a robbanásokban.

...svg content...Fotó: Unsplash/Donald Giannatti A kép illusztráció.
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, több robbanás is megrázta az annektált Krím-félszigeten található orosz Novofedorivka elnevezésű légibázist, majd a robbanásokat követően sűrű, sötétszürke füst szállt fel a légibázis irányából.

A Guardian értesülései szerint helyi idő szerint 15 óra 30 perc környékén mindössze egy perc leforgása alatt legalább 12, különböző erősségű robbanás rázta meg az orosz légibázist. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Azt is megosztották, hogy három robbanás meglepően hangos volt, és nem füst, hanem szikra pattant ki a három robbanás után, melyet távolról is lehetett látni. Mintegy 30 perccel később újabb robbanás történt, mely a szemtanúk elmondása szerint a leghangosabb volt az összes közül, mely további két füstfelhőt indított az ég felé.

Habár első körben nem kívánt megosztani semminemű részletet az orosz légibázison történt robbanások kapcsán, délután Szergej Akszjonov, a Krím orosz kormányzója bejelentette, egy ember életét vesztette a robbanásokban.

A háttér azonban rendkívül homályos: az ukrán hadsereg azt állítja, hogy az oroszok által annektált Krím-félszigeten található orosz légibázisra ők mértek igen jelentős csapásokat, míg az orosz fél kategorikusan tagadja, hogy ukrán támadás érte volna a Novofedorivka légibázist, Oroszország állítása szerint ugyanis nem támadás történt, hanem csak „a lőszerek robbantak fel” a bázison.