Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Robbanások rázták meg a krími orosz légibázist (fotók, videók)

Fotó: MTI/EPA/Maxar Technologies
not image

Borbély Fanni

2022. augusztus 9. - 16:18

Három szemtanú megosztotta, hogy kedden délután több robbanás is megrázta a Krímen található egyik orosz légibázist, majd sűrű, sötétszürke füst szállt fel a légibázis irányából.

A Reutersnek nyilatkozó három szemtanú elmondása szerint több robbanás is megrázta az annektált Krím-félszigeten található orosz Novofedorivka elnevezésű légibázist, majd a robbanásokat követően sűrű, sötétszürke füst szállt fel a légibázis irányából.

Soron kívül Csütörtökön Kormányinfó, fontos bejelentések jöhetnek

Több felvétel is felkerült az incidensről a közösségi médiába, melyeket a közeli turista strandokon készítettek, s melyeken látszik a hatalmas füstfelhő, ahogyan felszáll a robbanások után.

A lap értesülései szerint helyi idő szerint 15 óra 30 perc környékén mindössze egy perc leforgása alatt legalább 12, különböző erősségű robbanás rázta meg az orosz légibázist a szemtanúk elmondása szerint.

Azt is megosztották, hogy három robbanás meglepően hangos volt, és nem füst, hanem szikra pattant ki a három robbanás után, melyet távolról is lehetett látni. Mintegy 30 perccel később újabb robbanás történt, mely a szemtanúk elmondása szerint a leghangosabb volt az összes közül, mely további két füstfelhőt indított az ég felé.

A robbanások nyomán azonnal elindultak a szirénák a közeli Saky településén, Szergej Akszjonov, a Krím orosz kormányzója pedig Telegram-csatornáján jelentett arról, hogy személyesen látogatott el a térségbe, hozzátéve, hogy “a körülmények tisztázása jelenleg is folyamatban van”.

Akszjonov egyik tanácsadója pedig megerősítette, hogy valóban robbanások történtek, ám a kiváltó okokról nem kívánt nyilatkozni, ahogy részleteket sem árult el annak kapcsán, hogy vannak-e sérültjei az incidensnek.