Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,62 Ft
Euró
390,74 Ft
Font
457,51 Ft
Bitcoin
60,312 $

Legalább 7-en vesztették életüket a rekordmennyiségű szöuli esőzések miatt

A jelentések szerint az ország középső részét érő heves esőzések legalább szerdáig folytatódnak.

Fotó: Combig érő vízben gyalogolnak emberek Szöulban 2022. augusztus 8-án. A dél-koreai fővárosban és térségében legalább heten meghaltak, és hatan eltűntek az özönvízszerű eső okozta áradásban. A vízesésként lezúduló eső közel 800 épületet rongált meg, több mint 400 ember otthona elhagyására kényszerült. MTI/EPA/YNA/Yonhap
Ázsia

Koós Alexandra

Szerkesztő

A hatóságok keddi jelentése alapján legalább 7-en haltak meg Szöulban, miután az éjszaka folyamán rekordmennyiségű esőzés sújtotta a dél-koreai fővárost, azonban az előrejelzések szerint még több csapadék várható.

A hatalmas mennyiségű víz elárasztotta az utakat és a metróvonalakat, ennek következtében számos autó, busz és metrókocsi került víz alá, valamint egyes épületekben és üzletekben már áram sincs – derül ki a Bangkok Post beszámolójából. Soron kívül Úgy tűnik, mégsem épül új kínai autógyár Magyarországon

Dél-Korea egyes területein legalább kilenc ember sérült meg, hatan pedig eltűntek, miközben a katasztrófa-elhárítási központ (KMA) a legmagasabb szintre emelte a válságriasztást, arra kérve az állami és magánszerveket, hogy ennek megfelelően alakítsák ki a munkaidőbeosztásokat.

A KMA figyelmeztetést adott ki a fővárosra és annak környékére, valamint Gangwon és Csungcsong tartomány egyes részeire, miközben arra számítanak, hogy az ország középső részét érő heves esőzések legalább szerdáig folytatódnak.

Vitézy Dávid ismét beszólt Karácsony Gergelynek

A jelenlegi főpolgármester egyelőre nem reagált erre.

Egyelőre letartóztatásban marad a bőnyi késelő lány

A Győri Járásbíróság elrendelte a bőnyi általános iskolai késelés gyanúsítottjának egy hónapos letartóztatását.

Rohamrendőrök vették körbe a Columbia Egyetemet, amit tüntetők foglaltak el (videó)

New Yorkban a rohamrendőrök beavatkozására volt szükség, miután az izraeli-palesztin konfliktus miatt tüntetők elfoglalták a Columbia Egyetem főépületét.