Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,885 $

Újabb koronavírus-fertőzötteket találtak Magyarországon

Továbbra sem sikerült teljesen nullára levinni a napi új esetszámot, viszont az előző naphoz képest jóval kevesebb, 11 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 óra folyamán – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Továbbra sem sikerült teljesen nullára levinni a napi új esetszámot, viszont az előző naphoz képest jóval kevesebb, 11 új koronavírus-fertőzöttet regisztráltak az elmúlt 24 óra folyamán – közölte a koronavirus.gov.hu vasárnap.

Megerősítették a hivatalos koronavírus-információkat közlő oldalon, hogy újabb tizenegy fertőzött magyar állampolgárt találtak, az elhunytak száma viszont nem változott. Az eddigiek során 4435 SARS-CoV-2 fertőzöttet azonosítottak hazánkban, akik közül 596-an nem élték túl a betegséget, illetve 3329-en felépültek. Soron kívül 19 éves fiatal lány halt meg egy olasz klubban kitört lövöldözésben

Az eddigiek során 326 554 akkreditált mintavételt, vagyis koronavírus-tesztet végeztek el hazánkban, valamint az oldal adatai szerint 7824-en vannak hatósági házi karanténban. Az aktív fertőzöttek száma jelenleg 510-re tehető, akik közül 69-en szorulnak kórházi ellátásra és hatan mesterséges lélegeztetésre.

A régiók és megyék szerinti eloszlás alapján továbbra is a főváros és Pest megye a legérzékenyebben érintett, az aktív fertőzöttek 34 százaléka, az elhunytak 60 százaléka és a gyógyultak 45 százaléka Budapesthez köthető.

Az oldal térképe szerint eddig Budapesten (2029) és Pest megyében (675) regisztrálták a legtöbb fertőzöttet. Ezt követi Fejér (380), Komárom-Esztergom (312), Zala (264) és Csongrád-Csanád megye (138), a sor végén pedig Tolna megye áll (13).

Forrás: koronavirus.gov.hu

Kiemelték a kormányzati oldalon, hogy a járvány nem múlt el, több országban erősen terjed, ezért a járványügyi készültség továbbra is érvényben van. A cél, hogy a vírust a határon kívül tartsák és a további szigorításokat, korlátozásokat elkerüljük. Ezért léptek életbe a beutazási korlátozások, amelyek célja, hogy megakadályozzák a fertőzés behurcolását külföldről, ezzel a járvány magyarországi fellángolását.

A beutazási korlátozások bevezetése óta a hatósági házi karanténban lévők száma is nő. A kormány, az operatív törzs és a járványügyi hatóság folyamatosan értékeli a járványügyi helyzetet, és ha szükséges, további intézkedéseket hoz.  Az általános szabályok változatlanok: továbbra is viselni kell a maszkot az üzletekben, a tömegközlekedésben, és továbbra sem tartható 500 résztvevő feletti zenés, táncos rendezvény.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/hogyan-tovabb-az-indexnel/

Harmadszorra is vitára hívta Magyar Pétert a kormány

A miniszterelnök politikai igazgatója harmadszor kezdeményez nyilvános eszmecserét a Tisza Párt vezetőjével.

A tervek szerint jövő héttől normalizálódhat a közlekedés Budapesten

A Duna apadásával párhuzamosan több fővárosi közlekedési vonal is visszaáll eredeti üzemrendjére a következő héten.

A fiatalok döntő többsége több forrásból teremti elő a megélhetési költségeit

Egy kutatás szerint a felsőoktatásban tanuló diákok több mint négyötöde dolgozik. A fővárosban a leggyakoribb az egyetem melletti rendszeres munkavégzés.