Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,96 Ft
Euró
389,16 Ft
Font
455,03 Ft
Bitcoin
57,259 $

Négy gabonaszállító hajó indul meg vasárnap Ukrajnából

Több gabonaszállító teherhajó is útnak indul a hét utolsó napján Ukrajnából, amit a török védelmi minisztérium erősített meg.

Fotó: Az ukrán kukoricával megrakott Navi-Star teherhajó útnak indul az odesszai kikötőből 2022. augusztus 5-én, amikor három, összesen 57 ezer tonna kukoricát szállító hajó fut ki Odesszából Az Ukrajna ellen indított orosz háború február 24-i kezdete után augusztus 1-jén indulhatott meg az ukrán gabonakivitel Odesszából. MTI/AP/Nina Ljasonok
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Egyre több ukrán gabonaszállító hajó indulhat meg a következő időszakban, amire a háború első közel hat hónapjában nem volt példa. A török védelmi minisztérium tájékoztatása szerint várhatóan négy hajó indul meg az ukrán kikötőkből vasárnap, tele gabonával a fedélzetükön.

Törökország azt mondja, egy hajó Odesszából, míg további három Csernomorszkból fut ki, amiknek szabad utat biztosítanak az oroszok. A megállapodás értelmében ezen hajókat semmilyen támadás nem érheti, és még csak fel sem tartóztathatják őket. Soron kívül Újabb megrázó részletek láttak napvilágot a komlói motorbalesetről

Törökország bízik benne, hogy Ukrajna és Oroszország is betartja a közös megállapodást, mert rendkívül fontos, hogy a gabona piacra kerüljön. Ennek globális hatásai vannak, nemcsak az európai piac érintett benne.

Korábban a török védelmi minisztérium arról adott tájékoztatást, hogy befejeződött Isztambulban a panamai zászló alatt hajózó Navistar ellenőrzése, amely összesen 33 ezer tonna kukoricát szállít Írországba – írja a TASZSZ.

Szentkirályi Alexandra: „Egy újabb be nem tartott ígéret Karácsonytól”

A Fidesz főpolgármesteri jelöltje nagyon aktív a kampányában, melynek ideje alatt Karácsony Gergely hiányosságaira hívja fel a figyelmet.