Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Az oroszok azt állítják, kábítószereket találtak az ukrán hadsereg által elhagyott állásokban

Igor Kirillov orosz altábornagy szerint az ukrán állásokban talált metadont drogfüggők kezeléséhez használják csereanyagként.

Harkiv, 2022. augusztus 1. Becsapódott rakéta nyomán keletkezett kráter egy gyár területén a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. augusztus 1-jén. MTI/EPA/Szergej Kozlov
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

Orosz specialisták opioidokat és efedrint találtak az ukrán hadsereg állásaiban, közölte a megszálló hadsereg sugárzás-, biológiai- és vegyvédelmi alakulatait vezető Igor Kirillov altábornagy csütörtökön.

„Különös figyelemmel vizsgáljuk a kábítószereket, többek között opioidokat, amelyeket az ukrán sereg által elhagyott állásokban találtunk, többek között metadont és codeterpet, illetve efedrint” – idézi Kirillovot a TASZSZ. A tiszt hozzátette, a metadont elsősorban drogfüggők terápiájában használták csereanyagként. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Arról is beszélt, hogy a II. világháborúban a Wehrmacht katonáinak amfetaminszármazékot, pervitint adtak be az érzelmi behatások tompítására, az Egyesült Államok pedig Koreában és Vietnámban használta a szert, amely „függőséget okoz és mellékhatása a túlzott agresszió, ami megmagyarázná egyes ukrán katonák civilekkel szembeni kegyetlenkedését és Donbász bombázását”, legalábbis Kirillov szerint, bár az összefüggést pontosabban nem fejtette ki.

Az altábornagy azt is elejtette, hogy az ukrán hadifoglyoktól vett mintákban nagy mennyiségű antibiotikumra és antitestekre bukkantak, ami állítása szerint arra utal, hogy kapcsolatba kerülhettek a nyugat-nílusi láz kórokozójával, amit az oroszok szerint az Egyesült Államok által Ukrajnában üzemeltetett biolaborok is vizsgáltak, de ismét csak megkímélte a hallgatóságot a részletektől.

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.