Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,59 Ft
Euró
397,78 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
66,640 $

Amerikaiak problémái: infláció, gazdaság, rossz kormányzás, abortusz

Oroszország csak az amerikaiak 1 százalékát érdekli igazán. 

...svg content...Fotó: Unsplash/Aaron Burden
Észak-Amerika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Gallup hétfőn közzétett felmérése szerint az amerikaiak a növekvő inflációt, a rossz kormányzást és a gazdaság állapotát tartják országuk legnagyobb problémájának, és csak 1 százalék említette Oroszországot.

Annak ellenére, hogy az ukrajnai konfliktus továbbra is fontos hír az Egyesült Államokban, az orosz akciók miatt aggódó válaszadók aránya meredeken csökkent, miután márciusban, a moszkvai offenzívát követő hónapban elérte a 9 százalékot – közölte a közvélemény-kutató ügynökség.  Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

A legfrissebb adatokat július 5-26. között állították össze.

Az amerikaiak számára kiemelkedő kérdéssé vált az abortusz, 8 százalék említette az ország legsúlyosabb problémájaként. Ez az érték a legmagasabb 1984 óta, amikor az ügynökség elkezdte a felmérést.

Az abortuszhoz való joggal kapcsolatos aggodalmak megugrása az amerikai Legfelsőbb Bíróság júniusi döntését követi, amely hatályon kívül helyezte a Roe kontra Wade ügyben hozott 1973-as döntést, amely alkotmányos jogot biztosított a terhesség megszakítására, ezzel a kérdés szabályozása visszakerült a tagállamok kezébe.

Az abortusszal kapcsolatos kérdések három, az amerikai közvélemény által sürgetőbbnek tartott probléma mögött maradtak. Az infláció és az amerikai kormányzat működési zavarai a megkérdezettek 17 százalékát, míg a gazdaság általános helyzete a megkérdezettek 12 százalékát foglalkoztatta. Összességében a gazdaság helyzetét nevezték meg az Egyesült Államok legnagyobb problémájaként, 35 százalék jelölte meg ezt a kérdést, ami szerény csökkenést jelent júniushoz képest – közölte a Gallup.

A felmérés szerint nem Oroszország az egyetlen olyan kérdés, amellyel az amerikai média kiemelten foglalkozik, a közvélemény mégis elfordul tőle, ilyen még a koronavírus-világjárvány, a szélsőséges időjárás, az éghajlatváltozás és a képviselőház különbizottságának meghallgatása a január 6-i 2021-es kapitóliumi zavargásokról.

Kiderült, mi jelenleg Magyar Péter legnagyobb kihívása, várja az emberek döntését

Magyar Pétert egyre többen igyekeznek meggyőzni arról, hogy vállaljon munkát az Európai Parlamentben, és most pontosan erről kérdezi meg az embereket.

Eljött a nagy nap, Mbappé pályára léphet az Európa-bajnokságon

Eljött a nagy nap, amikor is Franciaország is megkezdheti a menetelését az Európa-bajnokságon, amit természetesen élőben közvetít a televízió.