Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,63 Ft
Euró
400,18 Ft
Font
480,37 Ft
Bitcoin
61,477 $

Koronavírus – sorozatban negyedik napja tragikus a helyzet az USA-ban

Az Egyesült Államokban péntek óta folyamatosan ezer fölötti koronavírus-halottat regisztráltak a Reuters beszámolója szerint.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Egyesült Államokban péntek óta folyamatosan ezer fölötti koronavírus-halottat regisztráltak a Reuters beszámolója szerint.

Donald Trump és kabinetje kiemelte, hogy hamarosan újranyitnák az iskolákat, ezzel szemben az áldozatok száma továbbra sem csökkent, így kérdéses, milyen mértékben tudják ezt az ambiciózus tervezetet megvalósítani. Soron kívül Kiderült, ki kerül a Fideszből azonnali hatállyal kizárt Győrffy Balázs helyére

Utoljára június elején történt meg, hogy négy napig átlagban ezer vagy annál több COVID-19 következtében elhunyt pácienst azonosítottak. Az április óta az intenzitás hol apadt, hol megnőtt, éppen azonban egy újabb emelkedés van kibontakozóban.

Pénteken egészen pontosan 1 109-cel, csütörtökön 1 140-nel, szerdán pedig 1 141-gyel nőtt a halottak száma, ezzel már összesen 145 352 elhunytat vettek nyilvántartásba az Egyesült Államokban.

Annak ellenére, hogy állandósulni látszik ez a negatív tendencia, és már második hete szinte exponenciális növekmény tapasztalható a koronavírus-áldozatok szempontjából, a jelenlegi helyzet még mindig jobb, mint ami áprilisban volt, amikor napi szinten átlagosan 2 ezer halottról szóltak a jelentések.

Tavasszal legfőképpen az idősotthonokban tombolt a járvány, nyáron viszont elérte a fiatalabb lakosságot is, akiknek viszont immunisabb a szervezetük a kórokozóra. A kórházakban azóta sikerrel használják a tünetek enyhítésére a remdesivir antivirális készítményt, valamint a lélegeztetőgépek hiánya sem okoz már gondokat.

https://liner.hu/a-who-aggodik-az-europai-covid-19-esetek-emelkedese-miatt/

Szentkirályi Alexandra Vitézy Dávidnak üzent, ezt várja tőle pénteken

A pénteki egy újabb fontos nap lesz Budapest életében, és Szentkirályi Alexandra számít Vitézy Dávid szavazatára.

Marco Rossi elmondta, hogyan szerezhetünk pontot Hollandia ellen

Nem titok, hogy Hollandia a favorit a következő Nemzetek Ligája mérkőzésen, de ez még nem jelenti azt, hogy ne okozhatnánk meglepetést.

Bajnokok Ligája: videón a Juventus győzelme, Gulácsiék fájdalmas hazai eresége

Eddig a lehető legrosszabbul alakul Gulácsi Péterék sorsa a Bajnokok Ligájában, ugyanis két lejátszott mérkőzést követően még csak pontjuk sincs, addig a Juventus duplázott.