Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,986 $

Több helyen is rekordmennyiségű új fertőzöttet regisztráltak

A koronavírus-járvány továbbra is aggasztóan terjed a bolygón, mostanra már nincs is olyan hely, ahova ne tette be a lábát. Hol kedvezőbb, hol kilátástalanabb a helyzet, viszont az elmúlt hetek során kifejezetten sebes terjedésbe kezdett.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

A koronavírus-járvány továbbra is aggasztóan terjed a világban, mostanra szinte nincs is olyan hely, ahova ne tette volna be a lábát. Hol kedvezőbb, hol kilátástalanabb a helyzet, viszont az elmúlt hetek során kifejezetten sebes terjedésbe kezdett.

Latin-Amerika tekinthető jelen pillanatban a Föld legsúlyosabb epicentrumának, különösképpen Brazília és Mexikó. Utóbbi ország esetében 8400 fertőzöttet és 718 halálos áldozatot azonosítottak az elmúlt 24 órában, ami napi negatív rekordot jelent. Ezzel összesen 370 712 ember fertőződött meg, míg 41 908 ember esett a vírus áldozatául, amivel a negyedik helyen állnak a „ranglistán”. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Brazíliában sem sokkal jobb a helyzet, a fertőzöttek száma már meghaladta a 2.3 milliót, akik közül közel 85 ezer ember vesztette életét. Az elmúlt hetekben Dél-Brazíliában fajult el súlyosan a helyzet, Paraná, Santa Catarina és Rio Grande do Sul államokban megtriplázódott a fertőzöttek száma egy hónap alatt. A kórházak egyre nehezebben bírják a nyomást, a terjedés pedig nem lassul.

A koronavírus-járvány szempontjából legérzékenyebben érintett országban, az Egyesült Államokban ismételten közel 70 ezer fertőzöttet azonosítottak, valamint 1114 halálesetet az elmúlt 24 óra során, amivel zsinórban harmadik napja van ezer felett a halottak száma. A fertőzöttek száma ezzel meghaladta a 4 milliót, akik közül több mint 144 ezer ember vesztette életét.

Indiában is napi negatív rekord dőlt meg, ugyanis országos viszonylatban 49 000 körüli új esetet azonosítottak. A fertőzöttek száma megközelítette az 1.3 milliót, amivel harmadikak a fertőzöttek ranglistáján, és napról napra súlyosabb a helyzet. A járványhelyzet következtében a 73. Függetlenségi Napjuk megünneplését is el kellett törölni, helyette online eseményeket terveznek az alkalomra.

Japánban aggasztóan felerősödött a járvány terjedése azt követően, hogy úgy tűnt, sikerült megbirkózniuk vele. Rekordmennyiségű, összesen 981 új fertőzöttet azonosítottak, főleg a nagyobb városokban, köztük Tokióban. Hongkongban szintén új rekord dőlt, 123 új esetet érzékeltek, így mindkét ország esetén kijelenthető, hogy már benne vannak egy új hullámban, Japán a másodikban, Hongkong a harmadikban.

Ne hagyd ki:

https://liner.hu/koronavirus-tobb-mint-400-holttestet-gyujtottek-ossze-az-utcakrol/

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.