Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,05 Ft
Euró
385,47 Ft
Font
449,36 Ft
Bitcoin
66,014 $

Négy covidost találtak Vuhanban, bezárják az üzleteket, leállítják a közlekedést

Közel 1 millió lakost érintenek az új korlátozások abban a városban, ahol a járvány először jelent meg.

...svg content...Fotó: Védõmaszkot viselõ emberek egy bevásárlóközpont elõtt Hupej tartomány székvárosában, Vuhanban 2021. január 23-án. A több mint 11 millió lakosú Vuhant, az egész világra kiterjedõ koronavírus-járvány gócpontját a hatóságok egy éve ezen a napon zárták le 76 napra a pandémia terjedése megfékezésének érdekében. MTI/EPA/Roman Pilipej
Ázsia

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Vuhan elrendelte egyes vállalkozások bezárását és a tömegközlekedés leállítását, miután a hatóságok négy koronavírusos esetet fedeztek fel a városban, ahol a járvány először jelent meg.

A közel 1 millió lakosú Vuhan vezetése szerdán közölte, hogy a következő három napra megtiltja a nagy csoportos rendezvényeket és az éttermekben való étkezést, bezár bizonyos nyilvános szórakozóhelyeket és mezőgazdasági piacokat, valamint felfüggeszti a busz- és metrójáratokat.

A hatóságok arra is felszólították a lakosokat, hogy a háromnapos időszak alatt ne hagyják el a területet, az utazókat pedig arra, hogy kerüljék a beutazást – írja az Al Jazeera

A korlátozásokra azt követően került sor, hogy a 11 milliós központi város tisztviselői közölték, hogy a rendszeres tömeges vizsgálatok során két esetet észleltek, és további kettőt a közeli kapcsolatban álló személyek szűrése során.

Kína rendkívül szigorú zéró-Covid politikája keretében a hatóságok országszerte zárlatokat és tömeges vizsgálatokat rendeltek el, amelyek emberek millióit érintik azokon a területeken, ahol akár csak egy maroknyi fertőzést is észleltek.

Bár Kína azt állítja, hogy náluk a világon az egyik legalacsonyabb a koronavírusos halálozási arány, a zéró tolerancia stratégia súlyos gazdasági és társadalmi költségeket rótt rájuk, ami kérdéseket vetett fel a fertőzések felszámolásának fenntarthatóságával kapcsolatban, mivel a világjárvány már harmadik éve tart.

16 nő vádolja szexuális zaklatással David Copperfieldet

Tizenhat nő vádolta meg David Copperfield bűvészt szexuális visszaéléssel és helytelen viselkedéssel.

Válogatás nélkül késelt embereket egy férfi Svájcban a nyílt utcán

Ezúttal Svájcban történt késes támadás, aminek következtében többen megsérültek, akiket jelenleg kórházban ápolnak.

Megint gázolt a vonat, most Pátrohán

Ezúttal Pátrohán gázolt a vonat, melynek körülményei egyelőre nem tisztázottak, de ez már a sokadik ilyen eset rövid időn belül.