Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,11 Ft
Euró
388,72 Ft
Font
453,82 Ft
Bitcoin
60,594 $

Márki-Zay: Üzenjük Orbánnak, hogy ő is megértse: az emberiség egy faj

Márki-Zay Péter ismét üzent Orbán Viktornak, akinek a legutóbbi beszéde kiverte a biztosítékot a baloldalnál.

Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök előadást tart a 31. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban az erdélyi Tusnádfürdőn 2022. július 23-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Még mindig Orbán Viktor tusnádfürdői beszédjétől hangos a sajtó, többek között a román kormány is reagált rá. A baloldal egyre hangosabban és erélyesebben teszi ezt meg, miközben folyamatosan azt hangsúlyozzák, hogy új kormányra lenne szükség.

A méretes választási vereség után a baloldal sokkal intenzívebb, ez Márki-Zay Péter oldaláról is jól látható. Nem hagyta szó nélkül Orbán beszédjét, és azt üzeni neki, hogy az emberiség egy faj, reagálván az eseményekre. Soron kívül Rohamosan romlik az ALS-betegséggel küzdő Karsai Dániel alkotmányjogász állapota

„Orbán Viktor tusnádfürdői beszédében azt mondta, hogy egy olyan autóban ülünk, amelynek mind a négy kereke defektet kapott.” – kezdte a bejegyzését Márki-Zay Péter a hivatalos Facebook oldalán.

„A kormányfő nyilatkozatát végig hallgatva azonban inkább az az érzése lehet az embernek, hogy ennek az autónak nem lenne ki a négy kereke.” – folytatta a reakciójában a korábbi miniszterelnök-jelölt.

„A legfelháborítóbb az orbáni fajelmélet volt, amelyet valószínűleg gumicsontként dobott be a kormányfő. Orbán Viktor a kommunizmus, a liberalizmus, a konzervativizmus és a populizmus után megérkezett a nácizmushoz.”

„Szélkakas módjára az elmúlt három évtizedben különböző ideológiákat próbált ki és tett magáévá Orbán, mára pedig elérkezett a színtiszta nácizmushoz. Elszomorító ezt látni a 21. században Magyarországon. Üzenjük Orbánnak, hogy ő is megértse: az emberiség egy faj.”