Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Sainz és Pérez hatalmas csatája a Francia Nagydíjról, ez ám a Forma-1 (videó)

Carlos Sainz Jr. nem örült, amikor csata közben szóltak neki, hogy álljon ki, nem értett egyet a taktikával.

Fotó: Carlos Sainz, a Ferrari spanyol versenyzője a Forma-1-es autós gyorsasági világbajnokság Francia Nagydíjának első szabadedzésén a Paul Ricard versenypályán, a dél-franciaországi Le Castellet-ben 2022. július 22-én. A futamot július 24-én rendezik. MTI/AP/Manu Fernández
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A Ferrari ezúttal egy igen drámai hétvégét zárt azt követően, hogy Charles Leclerc hazai pályán győzte le a Red Bullt Ausztriában. A monacói versenyző akkor nagyon boldog volt, majd kicsattant az örömtől, de sokáig nem élvezhette a dolgot.

A Francia Nagydíj is jól kezdődött számára, megszerezte a pole-t, amivel megint jelezte a Red Bullnak, hogy nem vár rájuk egy könnyű futam. Így is lett, bár végül sokkal simább győzelmet aratott Max Verstappen, mint azt bárki is gondolta. Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Charles Leclerc alatt elszállt a Ferrari, és ezt most vehetjük szó szerint is. A gumifal volt a végállomás, és onnan már nem volt visszaút. Olyannyira nem, hogy míg Leclerc nullázott, addig Verstappen mindent vitt.

A másik Ferrarival Sainz eleve egy igen nehéz helyzetből vághatott neki a távnak a Paul Ricardon, de bizonyította, hogy miért ő az olaszok másik versenyzője. Nagyot ment, és Sergio Pérezzel kifejezetten nagyot csatázott.

Verstappen rádióüzenete mindent elmond Leclerc kiesését követően (videó)

Más kérdés, hogy ez végül nem sokat ért, mert azzal, hogy a Ferrari kihívta a bokszba, és ott lépet érvénybe az időbüntetés minden esély elszállt a dobogóra. Sainz nem is örült, amikor a nagy csata közben jelezték ki, hogy irány a bokszutca a kiállás miatt.