Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,01 Ft
Euró
390,56 Ft
Font
457,19 Ft
Bitcoin
57,181 $

Reuters: a Sberbank is felkerülhet az uniós szankciólistára

Az Európai Unió vezetői jelenleg a hetedik Oroszországgal szembeni szankciócsomagon dolgoznak, amely újabb személyeket és vállalatokat tartalmazhat.

Az Azov önkéntes alakulat és a radikális Jobboldali Szektor (PSZ) ukrán civil szervezetek tagjai befalazzák az orosz Szberbank egyik kijevi fiókjának bejáratát 2017. március 13-án. Az akció résztvevõi tettükkel az orosz pénzintézet azon bejelentése ellen tiltakoztak, amely szerint a Sberbank a továbbiakban elfogadja az önkényesen kikiáltott két kelet-ukrajnai szakadár népköztársaság által kiállított igazolványokat is, ami az aktivisták szerint a Donyec-medencei szakadár területeket támogatja. (MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko)
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

A Reuters információja alapján a The Guardian arról számolt be, hogy Oroszország legnagyobb bankja, a Magyarországon korábban jelenlévő Sberbank is felkerülhet a szankciólistára.

A Reuters birtokába jutott dokumentum szerint ezen felül az UMMC nevű orosz réz- és cinkipari nagyvállalat vezetője is felkerülhet az uniós feketelistára. Soron kívül Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

Az új listán 48 magánszemély és 9 vállalat szerepel, köztük az „Éjszakai Farkasok” motoros klub tagjai, színészek, politikusok, az orosz titkosszolgálat helyettes vezetője és oligarchák családtagjai.

A Sberbank felvétele azt jelentené, hogy a bank Nyugaton tartott vagyoneszközeit befagyasztják és teljesen meggátolják, hogy tranzakciókat tudjanak végrehajtani az európai piacokon.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A Reuters úgy tudja, ez alól az élelmiszerrel és a műtrágyával kapcsolatos tranzakciók felmentést kapnának, kérdés azonban, hogy orosz részről ezt szankcionálhatják-e.

Oroszországot rendkívül érzékenyen érintették a szankciók a háború óta, számos fontos technológiától estek el és az orosz gazdaságot is ez jelentősen visszavetette.