Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Jobbik: gyalázat a szigorítás, nem a kata „beszántása” a megoldás

A Jobbik is reagált a kata-szigorításra, s azt kérik a kormánytól, hogy azonnali hatállyal módosítsák azt.

...svg content...Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Gazdaság

Takács Petra

Szerkesztő

A Jobbik azt kéri, hogy vonja vissza a parlament a kisadózó vállalkozók tételes adója (kata) szabályainak percekkel korábban elfogadott módosítását – mondta Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke, a párt országgyűlési képviselője kedd délutáni budapesti sajtótájékoztatóján.

Az ellenzéki politikus gyalázatnak nevezte „a fideszes módosítócsomag” megszavazását, kijelentve: „a katásokon szeretnék megspórolni az elképesztően elhibázott fideszes gazdaságpolitika árát”. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

Hangsúlyozta: a döntésben nem látni a nemzeti érdek megjelenését, majd azt sürgette, a kormányzat ne pécézzen ki egyes szakmákat, ne csináljon ki teljes iparágakat.

Szerinte az adóhatóság online adatbázisának segítségével derítheti fel a katát választók esetleges visszaéléseit, azaz a probléma kezelése „szoftverkérdés”. Z. Kárpát Dániel kiemelte: nem a kata „beszántása” a megoldás.

A jobbikos politikus kifogásolta, hogy a módosított jogszabály alapján nem választhatják ezt az adónemet nyugdíjas vagy rokkantellátásban részesülő honfitársaink, holott közülük sokan csak a kata révén tudják biztosítani talpon maradásukat.

Az ellenzéki képviselő a megszorítások bevezetése helyett támogató csomag kidolgozást sürgette, azt szorgalmazva, a kormány ne magyar vállalkozókat vegzáljon, hanem a multicégeket vonja be a közteherviselésbe.

(MTI)

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.