Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,205 $

Zelenszkij: Ázsiában, Afrikában és Latin-Amerikában is fel kell hívni a figyelmet az orosz terrorra

Volodimir Zelenszkij, Ukrajna elnöke egyértelműen emlékeztetett, hogy nem csak Európában kell felhívni a figyelmet az oroszok bűntetteire.

Az ukrán elnöki sajtószolgálat által közreadott képen Volodimir Zelenszkij ukrán elnök helyi vezetõkkel tanácskozik dnyipropetrovszki régióban tett látogatása során 2022. július 8-án. MTI/EPA/Ukrán elnöki sajtószolgálat
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Zelenszkij elmondása szerint ezért Ukrajna mindent megtesz annak érdekében, hogy az ázsiai, afrikai és latin-amerikai országokban is felhívja mindenki figyelmét az igazságra, hogy Oroszország brutális támadást indított az ország ellen – idézte az Ukrajinszka Pravda.

„Ukrajna diplomáciai tevékenysége nemcsak Európát és más régiókat célozza, ahol az ukrán diplomácia hagyományosan aktív. Mindent megteszünk annak érdekében, hogy Latin-Amerikában, Ázsiában és Afrikában is tudjanak a földünkön zajló orosz terrorról” Soron kívül Csak pár felhő zavarhatja meg a szombati napsütést

E három kontinens azért is lenne létfontosságú Ukrajna számára, mert Oroszország hagyományosan ezen térségekben igyekezett a befolyása lehet legnagyobb mértékű kiterjesztésére, amely többé-kevésbé sikerrel is járt.

Latin-Amerika esetében Brazíliát érdemes mindenképpen kiemelni, amely az oroszok és kínaiak által vezetett BRICS gazdasági szövetség tagja, illetve Argentínát, amely jelezte, hogy szeretnének egy napon a BRICS tagjai lenni.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Afrika esetében szintén a BRICS miatt Dél-Afrikát kell kiemelni, de az oroszok számos polgárháborús konfliktusban megjelentek valamely fél mögött, elég csak Malira, Líbiára vagy a Közép-afrikai Köztársaságra gondolni.

Ázsiában Oroszország leginkább a közép-ázsiai poszt-szovjet régióban volt erős, de újonnan a teljes összeomlás közepében lévő Sri Lanka is hozzájuk fordult segítségért. Zelenszkij tervei szerint az ilyen, oroszok által befolyásolt területeken kell emlékeztetni mindenkit az agresszor bűntetteire.

Kiderült, melyik cukorhelyettesítő pörgeti fel leginkább az agyunkat

Pontosabban egyelőre még csak az egerek agyában látták ezeket a változásokat, de hamarosan embereknél is bizonyítást nyerhet a teória.